Marienbad Film Festival

Marienbad Film Festival

Adresa:

Mariánské Lázně, bývalý hotel Lesní mlýn

Termín: 8.7.2021 11.7.2021

8čvc - 11čvc celý den

Žánr: festival filmový festival umění kino hudba divadlo diskuze historie Mariánské Lázně


Od čtvrtečního odpoledne 8. 7. do nedělního večera 11. 7. nabídne Marienbad Film Festival plnohodnotný program ve dvou sálech bývalého mariánskolázeňského hotelu Lesní mlýn. Vedle současné experimentální filmové tvorby z celého světa přinese i české exkluzivní předpremiéry celovečerních filmů. Uvede psychedelický mokument Lux Æterna provokatéra Gaspara Noého a nejnovější bizarní snímek Moucha v kufru od stálice francouzské komedie Quentina Dupieuxe. 

Festival nejen offline
I přes to, že je současná pandemické situaci stále trochu nepřehledná, zdá se, že šestý ročník festivalu proběhne v normálním režimu a nebude se muset uchýlit k on-line řešení. Právě online audiovizuální platforma Kino Soumraku, kterou organizátoři festivalu spustili koncem loňského roku, bude sloužit jako doplňkový kinosál pro ty diváky, kterým se nepodaří na festival dostat.

Bývalá ROH zotavovna Lesní mlýn
Marienbad Film Festival promění na čtyři dny bývalý hotel Lesní mlýn, který za minulého režimu sloužil jako zotavovna ROH a následně dlouhodobě chátral. Objekt v roce 2018 odkoupili manželé Pavel a Jana Kučeraví z Prahy, kteří mají v úmyslu navrátit hotelu původní krásu. V průběhu festivalu se divákům otevře místní oranžérie, velký sál, kabaret a kavárna.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Marienbad Film Festival

Sun Palace Spa & Wellness hotelMariánské Lázně (75 metrů)

Spa Hotel SvobodaMariánské Lázně (294 metrů)

Villa Savoy Spa Park HotelMariánské Lázně (380 metrů)