Jarní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin

Všude kolem nás se skrývá netušené bohatství chutí. Každý třetí rostlinný druh je jedlý. Ano, každý třetí. Patří mezi ně ty rostliny, které pěstujeme pro okrasu a patří mezi ně i řada těch, které označujeme jako plevel a házíme vypleté na kompost.

Možná vás překvapí, že to, co jsme u nás zvyklí označovat jako neužitečný plevel, je na jiných kontinentech pěstováno a ceněno pro svou chuť i pro své výživové hodnoty.

Každý z jedlých druhů má svůj příběh, svoje využití pro originální recepty v kuchyni a většinou i svou léčivou sílu. Je to zapomenuté bohatství a často nám leží doslova u nohou. Pojďme se spolu vydat na dobrodružnou cestu poznávání darů přírody. Jsem botanik a budu vám dělat průvodce. Kurz je terénní, budeme se pohybovat v Brně a okolí. Připravte se na ochutnávku syrových rostlin i několika jednoduchých jídel.

Podívejte se na možnosti ubytování v lokalitě akce Jarní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin

Hotel Myslivna   Brno

Hotel Amphone   Brno

Máš k tomu co říct?

...tak to řekni

Za tvůj názor budeme rádi. Nejprve se ale přihlaš.