Nicaragua a Guatemala - Na cestách za novým životem

Adresa:

Brno, Kobližná 4

Termín: 13.4.2016
Vstupné:

zdarma

13duben středa 17:30

Žánr: ostatní akcezdarma


Jaké to je, když se vydáte na cestu hledání nového místa pro život, kde budete konzumovat zážitky a prožitky spíše než materiální věci? Není to zase tak složité. Projedete se prstem po mapě. Vyberete zemi, jejíž název stěží vyslovíte a která je dostatečně daleko na to, aby se vám pořádně rozbušilo srdce.

A hlavně zemi, kde se moderní styl života ještě tolik neohřál. Přesedláte ze Student agency na Chicken bus agency a rozjedete jízdu vašich snů. Tahle půlroční jízda nebyla jen o cestování, ale také o snech, výzvách, životních lekcích, hledání sama sebe a nového domova. Povídání o trošku netradičním Vánočním dárku aneb jak se nad rybí polévkou stát dočasným majitelem vlastní farmy na jednom z nejkrásnějších míst ostrova Ometepe.

Příběhy lidí, kteří si svoje nové místo k životu ve Střední Americe už našli a postupně si ho budují. O tom, jak přiložit ruku k dílu v dobrovolnických projektech, jak se stát součástí komunit a na vlastní kůži poznávat alternativní životní styl a ideály. Nebudou chybět ani tipy, kam se podívat, co ochutnat, jak najít ty správná místa a přiložit ruku k dílu, co koupit a kolik zaplatit, jak se na cestu připravit a historky cestování.

Třeba si zajedeme pár set kilometrů stopem prodloužit víza do Mexika s bosonohou surfařkou Fizz. Samozřejmě se po cestě ztratíme, protože jen málokdy rozumíme, kam vlastně jedeme, což je k nezaplacení, protože zjistíme, že ztratit se je nejlepší způsob, jak se zase najít. A splníme si svůj sen v malé rybářské vesničce, kde nám děti připomenou, jak být zase dětmi.

Naladíme se na jednoduché pomalé tempo vesničky, jejích dlouhých pláží a při západech slunce budeme vstřebávat životní příběhy jak zdejších obyvatel, tak i cestovatelů. A to všechno nás za půl roku bude stát míň jak život v Česku. Vstup zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Nicaragua a Guatemala -...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.8 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...