Jednodenní kurz techniky běhu

Jednodenní kurz techniky běhu

Termín: 30.3.2024
Vstupné:

1890 - platba na místě v hotovosti

30březen sobota 10:00

Žánr: sportkurz běh České Budějovice


Jednodenní kurz techniky běhu Odpovíte alespoň na jednu otázku ANO? Pak je kurz určen právě pro vás! Začínáte s běháním a nechcete dělat zbytečné chyby? Rychle se zadýcháte a musíte přejít do chůze? Již běháte, ale chtěné zlepšení se stále nedostavuje? Začínáte mít při běhu problémy s klouby? Připravujete se na závody a nevíte jaké tréninky zvolit? Nevíte, jak na vhodné rozcvičení před během? Chcete znát správné protahovací cviky po běhu?

Za několikaleté pořádání běžeckých kurzů a trénování běžců na různých úrovních máme zkušenosti i znalosti, abychom vás naučili běhat správně během jednodenního kurzu běžecké techniky. Vy už pak můžete techniku pilovat kdykoliv si jdete zaběhat. Právě správná technika běhu je odpovědí na většinu otázek! Na kurzu se ale naučíte a dozvíte mnohem více. Co vše tedy kurz obsahuje? Maximálně se zaměříme na správnou techniku běhu. Uděláme video rozbor vašeho běhu před i po kurzu, ať vidíte rozdíl. Naučíme se běžeckou abecedu a řekneme si proč je tolik důležitá. Ukážeme si správné rozcvičení před během, tzv. dynamický strečink. Součástí kurzu je také důležitá lekce s fyzioterapeutem.

Naučíme se protahování po tréninku a vhodná kompenzační cvičení. Vyzkoušíme si atletická cvičení s agility žebříky, kloboučky a přeskoky. Naučíme se vhodná silová cvičení s vlastní váhou pro ještě lepší výkon. Prakticky se naučíme i správnou techniku výběhu a seběhů. Řekneme si, jaké jsou ideální typy tréninků přímo pro vaše potřeby. Probereme sestavení běžeckého plánu pro ještě efektivnější trénování. Kurz bude probíhat na atletickém oválu, v parku a podél řeky, abychom měli pro každý typ tréninku nejvhodnější prostředí. Lekce s fyzioterapeutem bude ve vnitřních prostorech. Celý 8 hod. program kurzu je vymyšlen tak, aby jej zvládli všichni, bez ohledu na aktuální běžeckou úroveň. Je vhodný pro úplné začátečníky, kteří se chtějí postupně a hlavně správně rozběhat i pro pokročilejší běžce, kteří si chtějí zlepšit své výkony a běžeckou techniku.

Časový harmonogram kurzu: 10:00 – 10:30 Sraz účastníků, představení, zahájení kurzu 10:30 – 11:30 Video natáčení, běžecká abeceda, dynamický strečink 11:30 – 13:00 Správná technika běhu: teorie, praktická cvičení 13:00 – 14:00 Přestávka na oběd (společně či samostatně) 14:00 – 15:00 Lekce s fyzioterapeutem, správné protažení po výkonu 15:00 – 17:00 Správná technika běhu, atletická cvičení, výběhy/seběhy, natáčení 17:00 – 17:30 Svačina, beseda o typech tréninků a nastavení běžeckého plánu 17:30 – 18:00 Video rozbor běžeckého stylu, závěrečné vyhodnocení kurzu Co si vzít s sebou: Běžeckou obuv vhodnější na pevné povrchy, jako asfalt apod. (zvládnete to ale ve všem). Běžecké oblečení dle počasí (doporučené oblečení vám zašleme na email před kurzem). Bundu/mikinu pro pauzy mezi tréninky a teoretické části. Láhev s pitím a tyčinku, jako rychlou svačinu. V případě zájmu odešlete SMS v podobě "Mám zájem o kurz v ČB" na telefon 601 152 282. Budeme Vás kontaktovat.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?