Stezka lesních skřítků - Vimperk

Stezka lesních skřítků - Vimperk

Adresa:

Vimperk, Vodárna Solar

Termín: 1.6.2019 20.10.2019

1čer - 20říj celý den

Žánr: ostatní akcepro děti


V dosahu centra města a bezprostředním okolí historické vodárny Solar se nachází stezka lesních skřítků. Stezka je z části vyznačena na současném vycházkovém okruhu kolem Vimperku a její délka se pohybuje kolem 1,5 kilometru. Z části vede po žluté turistické značce, kterou přibližně v polovině opouští a vrací se zpět k Solaru. Stezka začíná v blízkosti hotelu Terasa (Pasovská ulice). Dále je značena speciálním skřítčím značením. Kočárky nechte raději doma, terén může být podmáčený a místy jsou kořeny stromů.

Na stezce se nachází 7 informačních panelů – domečků s razítky, obří králíci, pařezoví skřítci, skřítčí domečky z přírodních materiálů, poznávací hry pro malé i velké. U posledního skřítka Bukovníčka se nachází také drobné výtvarné potřeby, kterými je možné skřítky vyrobené ze šišek, kůry, mechů, kamínků nebo chrastí dozdobit.

A odměna za 7 otisknutých razítek v hrací kartě (k získání v informačním středisku)? I na to jsme mysleli. Kartu přineste na vimperské informační středisko a obdržíte drobnou odměnu.

Pozor – ještě před začátkem stezky je nutné přejít koleje, podél kterých stezka i z části vede. Za děti zodpovídají rodiče, stezka je přístupná na vlastní nebezpečí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Stezka lesních...

Šumava InnKvilda (14.7 km)

Rezidence VogelsangKašperské Hory (17.5 km)

Ubytování Šumavský domekRabí (25.2 km)