Hra: Hledej férový boty!

Hra: Hledej férový boty!

Adresa:

Brno, Dornych

Termín: 5.12.2016 10.12.2016

5pro - 10pro celý den

Žánr: ostatní akce


Projdi příběhem svých bot! Zahraj si hru, která ti ukáže cestu tvojí boty od lidí, kteří ji vyrobili, až k tobě. Hraj s námi v oblíbených brněnských kavárnách během Týdne lidských práv (5. - 10.12.). Herní kartičky s úkoly najdeš v Bajkazylu, v místogalerii Skleněná louka, u Tří ocásků a v Trojce.

Férové boty jsou schované na tajném místě - v každém úkolu nalezneš indicie, které napoví, jak se k nim dostat. 7. 12. v 19:00 doražte do Bajkazylu na Hazaribagh: Toxická kůže (promítání filmu s diskuzí + dernisáž). Přijďte diskutovat o pracovních podmínkách dělníků a dělnic v kožedělném a obuvnickém průmyslu.

Po splnění úkolů se stav do 15. 12. v obchůdku NaZemi (Kounicova 42, ÚT-ČT 14-18) pro férové kafe nebo čaj. Za 2-3 splněné úkoly získáš 10 % slevu na nákup, za 4-5 vyřešených úkolů 10 % na nákup a také 50 % slevu na řemeslné výrobky. Pro ty, kdo splní všechny úkoly a najdou férové boty, máme v obchůdku přichystané překvapení!

Cílem hry i kampaně Obuj se do toho je informovat o současném stavu pracovních podmínek v obuvnickém i kožedělném průmyslu a snaha o zlepšení těchto podmínek prostřednictvím změny spotřebitelského chování. Součástí kampaně je 15 evropských organizací a 3 organizace ze zemí globálního jihu. Ve vybraných kavárnách najdete na stole vždy několik herních karet s úkoly. Cílem není zakroužkovat správné odpovědi, stačí se nad otázkami alespoň zamyslet a pokusit dle svého uvážení odpovědět.

Správné odpovědi a informace navíc jsou k dispozic na našich webových stránkách - ke každému úkolu je přiřazena konkrétní stránka se správnou odpovědí a doplňujícími informacemi. Ty jsou proloženy zajímavými příběhy ze života samotných dělníků a dělnic v továrnách v Indii, Bangladéši nebo také v Rumunsku či Itálii. Dávno totiž neplatí skutečnost, že bota s nápisem „Made in Italy“ byla vyrobena za důstojných podmínek a za férovou mzdu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hra: Hledej férový...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...