Paráda fest, pivobraní i slavnosti vína. Týdenní tipy od 8. do 14. srpna

Paráda fest, pivobraní i slavnosti vína. Týdenní tipy od 8. do 14. srpna 

Druhý srpnový týden je tu a s ním i naše pravidelné kulturní tipy. A pozor: tento týden poteče pivo i víno, bude hrát severský jazz i český rock.

Paráda fest 2022

V sobotu 13. srpna proběhne v krásném prostředí přírodního divadla Konopiště již pátý ročník hudebního festivalu Paráda fest Frekvence 1. Na dvou pódiích se představí Rybičky 48, Xindl X, Slza, Tomáš Klus, Marta Jandová, O5 a Radeček, Vojtaano, Pavel Callta, Thom Artway, Czech It nebo Dilated.

Kromě hudebních hvězd se návštěvníci mohou těšit také na setkání s oblíbenými moderátory Frekvence 1 - Lubkou Ponížilovou, Mírou Michálkem, Janou Knížkovou a Romanem Mikeschem.

Eyolf Dale Trio

Norský jazzový klavírista Eyolf Dale přijíždí do Prahy s bohatou lyrikou a půvabnými melodiemi. Eyolf Dale tentokrát vystoupí v triu - doprovázet ho budou Per Zanussi na kontrabas a Audun Kleive na bicí.

Své virtuózní umění představí Eyolf Dale v rámci koncertní série Jazz Meets World na pražském Žižkově 10. srpna.

Veveří HRADY CZ

Letní hudební festival HRADY CZ snad ani netřeba představovat. Putovní festival letos na významné české a moravské památky přivádí hvězdy jako jsou Rybičky 48, Divokej Bill, Tomáš Klus, Chinaski, Mirai, Mig 21, Pokáč, Anna K., Vypsaná fiXa, David Koller nebo Trautenberk. Tentokrát se všichni sejdou 12. srpna u Státního hradu Veveří.

Mikulovské pivobraní

„In vino veritas, in pivo taky!" Aneb Mikulov, kam většina cestovatelů míří za památkami a vínem, tentokrát okusí trochu jiný mok.

V pořadí už dvanácté Pivobraní nabídne všem návštěvníkům rockové zážitky a k ochutnání na 80 pivních speciálů ze 17 minipivovarů z celé republiky. Oblíbený pivní jarmark proběhne 12. a 13. srpna.

Praha pije víno

Praha pije víno je největší vinařský festival v metropoli zaměřený na autentická vína ze střední Evropy. Novoměstská radnice tak již po osmé přivítá milovníky vína a více než padesát vinařství z území bývalé Habsburské monarchie a z přilehlých i vzdálenějších vinařských regionů.

A všechny je spojuje láska k přírodnímu vínu - nepoznamenaném chemickými postřiky, aditivy a zbytečnými sklepními manipulacemi. Návštěvníci tak ochutnají to nejlepší z českých, slovenských, italských, maďarských, rakouských, německých i slovinských vín - 12. a 13. srpna.

Zdroj: Facebook Praha pije víno

Letní filmový festival ve Slavkově u Brna

Ve Slavkově u Brna dále běží letní filmový festival. V zámeckém parku Zámku Slavkov - Austerlitz se od 4. srpna promítá každý večer vybraný film v českém znění. Do konce týdne si návštěvníci letní scény mohou vychutnat filmy: Kdyby radši hořelo, Tajemství staré bambitky 2, Prezidentka, Tři tygři ve filmu: JACKPOT, nebo Zpívej 2. Promítání probíhá i v případě drobného deště.

Úvodní foto: Hrady CZ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!