Nejnovější články » Hudební novinky

Nejvíc nominací na hudební ceny Grammy má Beyoncé. Akademii zaujala její podpora rasové diverzity

25.11.2020,

Devětatřicetiletá zpěvačka získala devět nominací. Zabodovala singlem Black Parade, který vydala v létě během protestů proti rasové diskriminaci. Po šesti šancích na zlatý gramofon mají Taylor Swift, Dua Lipa a rapper Roddy Ricch.

Popová diva chce znovu obsadit přední příčky na nejprestižnějších hudebních cenách na světě. Doma už má čtyřiadvacet ikonických sošek s vyobrazením zlatého gramofonu a v lednu může přidat devět dalších. Zpěvačka, herečka a producentka získala nominace za singl Black Parade, kterým reagovala na masové protesty proti rasové diskriminaci. Loni se znovu po nějakém čase podívala do světa filmu, když ztvárnila hlas lvice Naly v adaptaci ikonického Lvího krále.

O tři nominace méně má trojice Taylor Swift (album Folklore), Dua Lipa (singl Don't Start Now) a Roddy Ricch. Akademikům se líbila také tvorba Coldplay, Post Maloneho nebo Jacoba Colliera. Vítězové budou známí 31. ledna, ceremoniálem provede (zřejme virtuální) diváky herec a komik Trevor Noah.

Kompletní nominace najdete na webu americké Národní akademie hudebního umění a věd. Pokud si chcete připomenout výsledky z předchozích ročníků, podívejte se zde.