Zaplavat si v lese nebo jako za první republiky. Kam na nejhezčí koupaliště v Česku?

Zaplavat si v lese nebo jako za první republiky. Kam na nejhezčí koupaliště v Česku?  

Nejbližší předpověď slibuje tropické teploty, a tak vyrazte za koupáním. Přinášíme tipy na koupaliště po celé republice, kde najdete zajímavou meziválečnou architekturu, klidné lesní zátiší i scenérie jako na pláži u moře.

Koupaliště Povrly

Užít si koupání uprostřed chatařské osady obklopené vrchy Českého středohoří můžete ve dvou bazénech v Povrlech východně od Ústí nad Labem. K dispozici jsou i dvě hřiště na beach volejbal a stánek s občerstvením. Otevřeno má denně od 10 do 19 hodin, vstupné se pohybuje od příjemných deseti do šedesáti korun.

Foto: archiv koupaliště Povrly

Městské lázně Mšeno

Pokud zaníceně vyhledáváte architekturu ve stylu art deco třicátých let, neměli byste minout plovárnu v městečku nazývaném vstupní branou do Kokořínska. Používá vodu z místního skalního pramene, a tak buďte připraveni na její chladnější teplotu. Koupaliště má během prázdnin otevřeno každý den od 10 do 19 hodin, přičemž základní vstupné činí 80 korun. Kousek za ním najdete modrou turistickou trasu, která vás po čtyřech kilometrech dovede k ikonickému skalnímu útvaru Pokličky.  

Foto: Draceane, Wikimedia Commons

Koupaliště Dachova

Prvorepublikovou nostalgii vyvolává půvabné koupaliště se zachovanou dřevěnou architekturou z poloviny dvacátých let, které najdete uprostřed lesů v severním cípu Hořic v Podkrkonoší. Přístupné je v sezóně denně mezi desátou a devatenáctou hodinou, vstup stojí 60 korun. Kromě sportovního vybavení nabízí i vyžití pro kavárenské typy, k dispozici tu je půjčovna knih. Po koupání můžete vyrazit do centra historického města, nebo do blízkého Miletína, kde se nachází Památník Karla Jaromíra Erbena.

Foto: TS Hořice

Přírodní koupaliště v Oseku

Severočeský Osek je znám především pro tamní cisterciácký klášter přestavěný v barokním slohu z dílny architekta Octavia Broggia. Pár set metrů odtud naleznete zbrusu nové koupaliště, v jehož bezprostřední blízkosti nechybí 3D bludiště nebo minigolf. Navštívit jej můžete denně mezi devátou a devatenáctou hodinou, za celodenní vstup zaplatíte sto korun.

Foto: archiv krusnehory.eu

Volyňská městská plovárna

Další z historických koupališť dodnes najdete v jihočeské Volyni na nábřeží Dr. Kafky, kde vyrostlo v roce 1941. Bazén je napouštěný z přilehlé říčky Volyňky a včetně sprch a dřevěných kabin je původní, díky čemuž na příchozí dýchne dobová atmosféra. Za celodenní vstup dáte pouhých dvacet korun a plovárnu si poté můžete užívat denně od 9 do 20 hodin.

Foto: Facebook Koupaliště Volyně

Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové

Do prvorepublikového prostředí vás přenese i koupaliště vzniklé zkraje třicátých let s citlivou polistopadovou rekonstrukcí. Kromě dvojice velkých bazénů a dětského brouzdaliště láká na rozličná sportovní hřiště. Umístěno je hned vedle královédvorské zoo s věhlasným safari parkem. Celodenní vstupné vás vyjde na 60 korun, otevřeno je denně už od půl deváté ráno až do 20 hodin.

Foto: archiv hkregion.cz

Koupaliště Vodranty v Čáslavi

Bazén pro dospělé i brouzdaliště pro nejmenší zahrnuje zrenovovaná plovárna z meziválečné éry v lesoparku Vodranty na okraji středočeské Čáslavi. Zavítat do areálu můžete ve všední dny od 12 do 19 hodin, o víkendu už od desáté dopoledne. Za celodenní vstup tu dáte padesát korun.

Foto: Facebook Čáslav

Nepřehlédněte ani koupaliště v Divoké Šárce v našich tipech na koupání v metropoliAnebo byste raději dali přednost přírodnímu koupání za hranicemi Prahy?

Foto: archiv Infocentrum Hořice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!