Zoologické zahrady jsou online. Zjistěte, co se v nich aktuálně děje

Zoologické zahrady jsou online. Zjistěte, co se v nich aktuálně děje 

Ačkoliv se do zoologických zahrad ještě nějakou dobu osobně nepodíváme, každodenní život se v nich rozhodně nezastavil. Aktuální dění v areálech můžete sledovat pomocí webkamer, speciálních videí i sociálních sítí.

Zoo Praha

Hlavní hvězdou pražské zoologické zahrady je teď malá samička slona indického, která se narodila 27. března. Jak se jí daří a co všechno už na světě stačila objevit můžete v těchto dnech sledovat díky speciálnímu playlistu na YouTube kanálu.

Na svých webových stránkách zoo navíc každý den streamuje i živé přenosy z Údolí slonů –⁠ vybrat si můžete z několika kamer. Spoustu aktuálních zajímavostí zjistíte i na facebookových stránkách zoologické zahrady a v dalších videích YouTubového kanálu Krátce ze zoo. Komu to stále nestačí, může se vydat i na virtuální procházku po areálu zoo.

Zoo Brno

V Zoo Brno můžete každý den v přímých přenosech sledovat výběh medvěda kamčatského s jeho krásným jezírkem, výběh lvů konžských, záložní výběh medvěda ledního nebo Africkou vesnici. Nezapomeňte se podívat i na to, která mláďata se v Brně letos již narodila

Ze svého obýváku se ale čas od času zúčastníte i live streamu krmení zvířat. Ten nejbližší se chystá v sobotu 4. dubna od 14:00 hodin, kdy se podíváte k žirafám. Přímý přenos, při kterém budete moci ošetřovatelům pokládat i otázky, sledujte ve Stories na Instagramu, záznam poté bude dostupný i na facebookových stránkách, YouTube kanálu a webu. Streamy komentovaných krmení budou probíhat pravidelně každé úterý a sobotu.

Zoo Hodonín

Zoo Hodonín se chlubí celkem 17 kamerami s živými přenosy. Vybrat si můžete lví výběh, ptačí pavilon, tygří ubikace a výběhy, plameňáky, velbloudy, opice nebo třeba Akvárium. Pro své fanoušky zoo přichystala i virtuální prohlídku areálu.

Zoo Ústí nad Labem

Webkamery s živými přenosy mají i v zoologické zahradě v Ústí nad Labem. Sledovat můžete venkovní výběh slonů, tzv. horní výběhy nebo tuleně. Příslušnou kameru si zvolíte na přehledné mapce.

Zoo pravidelně zveřejňuje i letošní první přírůstky, jako je šestice mláďat lemurů kata, která se narodila v minulých 14 dnech. Celá skupina lemurů obývá expozici v horní části zoo, do jejíhož venkovního výběhu chodí samice i s nejmladšími členy za příznivého počasí chytat hřejivé sluneční paprsky. Vy se pro změnu můžete vydat na virtuální prohlídku zoologickou zahradou.

Mláďata lemurů kata. Foto: archiv Zoo Ústí nad Labem

Zoo Zlín-Lešná

Také zoologická zahrada ve Zlíně rozbíhá na svém Facebooku a YouTube kanálu seriál krátkých videí z každodenního života. Kromě novinek v nich uvidíte i místa a situace, kam se jako návštěvníci běžně nedostanete. Podívat se můžete například na to, jak snídají obyvatelé tropické haly Yucatan nebo na krmení roztomilých tučňáků.

Zoo Plzeň

A nezahálí ani plzeňská zoologická zahrada. Několikrát do týdne na svůj YouTube kanál přidává nová videa s aktuálním děním ze svých výběhů. Některá jsou koncipována i jako výuková a nejen vašim dětem se budou hodit do hodin přírodopisu. Podívat se můžete na hádku šimpanzů nebo čerstvě narozená kůzlátka na statku Lüftnerka.

Spoustu aktualit a zajímavých fotografií naleznete i na facebookovém profilu zoo.

Zoo Ostrava

Zoo Ostrava pro své příznivce pravidelně zveřejňuje videa s právě narozenými mláďaty. Vidět můžete třeba mládě šimpanze hornoguinejského, které se narodilo letos 28. února, malé zoborožce, půl tuctu mláďat vzácných vodušek abok nebo tři mláďata orlů mořských. Další videa a fotografie zoo publikuje pravidelně na svých facebookových stránkách.

Zoo Chleby

V Zoo Chleby se pomocí webové kamery můžete podívat do ubikace vzácných Langurů duk, kteří jsou od roku 2016 její chloubou. Tato zvířata jsou vzácnější než pandy velké a v zoologických chovech se objevují jen velmi zřídka. V roce 2016 bylo celosvětově mimo zemí v oblasti svého výskytu chováno pouhých 5 jedinců - kromě tří v Zoo Chleby (1 samec a 2 samice) ještě po jednom v Zoo Köln a Zoo Philadelphia. Vybírat můžete ze tří webkamer umístěných venku i uvnitř. Aktuální momentky ze zoo sledujte i na facebookových stránkách.

Zoo Děčín

Děčínská zoo se momentálně chlubí svými jarními přírůstky. Od března se zde ošetřovatelé radují z prvního odchovu dvojčat kriticky ohrožených lemurů vari červených, tří mláďat klokanů rudokrkých nebo mláděte vzácného takina indického. Nejoblíbenějšího obyvatele areálu, medvěda Bruna, můžete sledovat na webkameře. Spoustu aktualit a zajímavých fotografií naleznete i na facebookovém profilu zoo.

Mláďata lemurů vari červených. Foto: archiv Zoo Děčín

Zoopark Chomutov

Zoopark Chomutov začal na svých facebookových stránkách zveřejňovat nejen aktuální informace a momentky ze svého areálu, jako je třeba narození malé velbloudí slečny, ale i virtuální procházky zooparkem nebo třeba cvičení s místním rosomákem.

Úvodní foto: archiv Zoo Praha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!