Kam za relaxem a zajímavými výlety? Vyrazte do českých lázní!

Kam za relaxem a zajímavými výlety? Vyrazte do českých lázní! 

Už vás nebaví pošmourné počasí a všudypřítomný shon a chtěli byste od něj někam pryč? Vyrazte na prodloužený wellness víkend do některých z českých lázní! Každé z nich jsou jiné a každé mají nějaké to svoje nej, pro které si je zamilujete. Ve všech na vás ale čeká zasloužený odpočinek a zajímavá místa, která rozhodně stojí za návštěvu. Připravili jsme pro vás bohatý výběr procházek a výletů z naší výletové sekce, tak neváhejte a vybírejte.

Karlovy Vary

V nevlídných dnech vás spolehlivě zahřejí karlovarské teplé prameny. Projděte si je všechny nebo se prostě jen tak toulejte krásným centrem města s honosnými hotely, lázeňskými budovami a spoustou kavárniček. Projít si můžete i malebné okolí, kde na vás čekají četné vyhlídky, romantické altánky i krásná příroda. A kdyby vás zdejší voda a procházky přece jenom nezahřály, stále je tu pověstný 13. pramen Becherovka a bohatý výběr muzeí a galerií.

Karlovy Vary. Foto: Franzfoto, CC BY-SA 3.0

Mariánské Lázně

Nedaleké Mariánské Lázně vás okouzlí svým spojením s okolní přírodou, pohodovou atmosférou a krásnou lázeňskou architekturou. Na produkci Zpívající fontány si sice budete muset počkat zase do jara, za vaši pozornost ale určitě stojí celé lázeňské centrum, zdejší prameny i malebné okolí. Vydat se můžete na oblíbená místa Johanna Wolfganga Goetha, do parku miniatur nebo třeba i do zdejšího skiareálu, který najdete téměř ve městě.

Františkovy Lázně

Západočeský trojlístek uzavírají Františkovy Lázně, vyhlášené pro svoji léčebnou slatinu, slavnou sošku Františka i malebné lázeňské centrum sladěné do bílo-žlutých barev. K vodním radovánkám i relaxu láká zdejší Aquaforum, k procházkám prameny s altánky a přístřešky, k posezení četné útulné kavárničky a k poznávání několik muzeí. 

Františkovy Lázně. Foto: Andrea Morkusová

Poděbrady

Jistě znáte známý slogan “na srdce jsou Poděbrady”. To vaše potěší léčivé prameny i procházky zdejším lázeňským parkem. Navštívit můžete i Polabské muzeum v Palackého ulici i v prostorách zdejšího zámku nebo třeba Muzeum filmových legend

Třeboň

Jihočeská Třeboň je vyhlášená svými lázněmi, rybími specialitami, historickým centrem i krásným okolím plným rybníků. I na podzim zde můžete navštívit zámek a unikátní Schwarzenberskou hrobku, ve městě a jeho blízkém okolí byste si ale rozhodně neměli nechat ujít ani další výletní cíle a muzea. A když budete chtít, můžete se zde doslova projít okolo celého Světa.

Třeboň. Foto: Tomáš Vojáček

Janské Lázně

Váháte-li zda se vypravit za relaxem do lázní nebo raději do hor, jsou pro vás jasnou volbou Janské Lázně v Krkonoších. Najdete tu překrásnou přírodu, horský vzduch, skiareál, kolonádu i aquacentrum. Navíc se kousek od lázeňského centra nachází i dolní stanice kabinové lanovky, která vás vyveze až na vrchol Černé hory, odkud můžete podniknout nenáročné procházky i pořádné túry. Téměř až do oblak můžete vystoupat i po zdejší Stezce korunami stromů

Velké Losiny 

Chcete-li se opravdu ohřát v léčivé vodě, zamiřte do Velkých Losin. Ve zdejším unikátním termálním aquaparku můžete strávit klidně celý den a rádi se tam budete vracet. Až se dosyta vyřádíte v několika termálních bazénech, nebo naopak zrelaxujete na masážích a ve vířivce, nezapomeňte se podívat i po okolí. Zdejší zámek s krásnými arkádami je sice přes zimu uzavřen, za návštěvu však určitě stojí interaktivní ruční papírna, lázeňský park i nádherné okolí Jeseníků. 

Velké Losiny. Foto: Andrea Morkusová

Luhačovice

Symbolem Luhačovic se stal pramen Vincentka a světoznámé stavby slovenského architekta Dušana Jurkoviče spojující motivy secese a regionální karpatské tvorby. V největších moravských lázních ale najdete i promenády a upravené parky, slavnou fontánu původně umístěnou v atriu československého pavilonu světové výstavy Expo 58 v Bruselu, rozhlednový ráj a několik dalších pramenů zasazených do překrásné okolní přírody. Láká-li vás to ale spíše do vody, zamiřte na městskou plovárnu s vnitřním bazénem, vířivkou, parní komorou či divokou řekou. 

Úvodní foto: Františkovy Lázně. Foto: Andrea Morkusová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!