Osvěžení a zábava: kam s dětmi v Praze k vodě, když se vám nechce na koupaliště

Osvěžení a zábava: kam s dětmi v Praze k vodě, když se vám nechce na koupaliště 

Horké letní dny v metropoli lákají k ochlazení ve vodě. Rádi byste se svými ratolestmi zašli jinam než na přeplněná koupaliště, která nenabízejí dostatečnou zábavu pro děti? Podívejte se na naše tipy v hlavním městě.

Hostivařská přehrada

Pražskou stálicí je jednoznačně rozlehlá přehrada na jihovýchodním cípu metropole, která díky svému obklopení lesoparkem láká i na procházky přírodou. Pláž najdete kousek od lanového centra, zhruba půl kilometru od autobusové zastávky Selská. Areál nabízí bohaté sportovní vyžití pro nejmenší i rodiče, ať už obří trampolínu, šlapadla, aquazorbing, pétanque, volejbal nebo třeba paddleboard. Vstupné na celý den činí 129 Kč, po 15. hodině 89 Kč, snížené stojí 89 či 59 Kč. Novinkou je ještě nižší večerní vstup po osmnácté hodině. 

Foto: archiv Hostivařské přehrady

Dětské hřiště Pod Kapličkou

Hned za areálem Olšanských hřbitovů dostupné zhruba čtvrthodiny pěšky od stanice metra Želivského najdete dětské hřiště, jehož největší atrakcí je bazén – napouští se vždy při venkovní teplotě nad 23 stupňů. Během vodních radovánek se rodiče mezitím mohou opalovat na trávníku nebo se usadit do stínu pod stromy. Po koupání si děti mohou pohrát na pískovišti nebo se vyřádit na skluzavce i houpačkách. Nechybí sprcha ani WC.

Manifesto Smíchov

Manifesto číslo dva se otevřelo v nevyužívaném prostoru ve dvoře Národního domu na Smíchově. Zakladatelé lákají na zelenou oázu s vodní hladinou a originálním výběrem gastronomie. Právě vodní prvek je na rozdíl od marketu na Florenci novinkou. A za necelý měsíc, 17. srpna, navíc přibyde nová pobočka Anděl v ulici Ostrovského

Foto: archiv Manifesto Market

Gutovka

Obyvatelé Strašnic a přilehlého okolí to mají blízko do sportovního areálu Gutovka, kde si kromě rozmanitých aktivit jako minigolfu, inline bruslení nebo obrovské lezecké stěny můžou děti pohrát i ve volně přístupném vodním světě. Čekají je tu atrakce od Archimédova vodního šroubu přes dopravník vody a vodní mlýnek až po skluzavky a tobogány. Ratolesti se tak nejenom zabaví, ale získají i povědomí o fungování základních zákonů fyziky.

Žluté lázně

Na své si nejmenší přijdou také v komplexu bazénků a brouzdališť v areálu Žlutých lázní v Podolí. Vyřádit se tu mohou i na velkém pískovišti nebo ve dvou hracích zónách s houpačkami a prolézačkami. Dospělí mohou kromě ochlazení ve vodě využít také venkovní posilovny, beachvolejbalového hřiště nebo zapůjčení nejrůznějšího vybavení, třeba kajaků, motorových člunů nebo šlapadel. Za denní vstup tu dáte 100 korun, děti do sta centimetrů jej mají zdarma. 

Foto: archiv Žlutých lázní

Biotop Radotín

Nejste příznivci chemicky upravované vody? V tom případě zkuste přírodní koupání bez chloru na periferii města v Radotíně nedaleko mostu přes Berounku. Zdejší koupací jezero zahrnuje i mělkou část pro neplavce a nachází se tu i dětské hřiště. K dispozici jsou samozřejmě převlékárny, sociální zařízení či bufet. Od pondělí do pátku zaplatíte za celodenní vstup 120 Kč, po 16. hodině 80 Kč, o víkendu jsou ceny mírně vyšší. Děti mají snížené vstupné 70 Kč ve všední dny a 80 Kč v sobotu a neděli. 

Foto: Pexels

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!