Rod Stewart

Kapela/Hudebník/Hudebnice

Datum a místo narození: 10. ledna 1945 - Londýn, Anglie

Ronnieho Wooda má někdo tam nahoře rád. Ale zasloužil si vícKoncert Roda Stewarta se blíží. V Praze se poprvé představí již příští pondělíRod Stewart přijede v listopadu poprvé do České republiky

Rod Stewart, rodným jménem Roderick David Stewart je britský zpěvák, výrazná postava hudebního dění v 70. letech. Jeho manželka je modelka a fotografka Penny Lancaster.

V hudebním světě se pohybuje již od roku 1962, tehdy začínal jako pomocný zpěvák pro kapelu Raye Daviese. O dva roky později posílil skupinu Jimmy Powell & the Five Dimensions coby zpěvák a hráč na harmoniku.

Zlom přišel až se skupinou The Faces, která však existovala jen krátce (1969–1975). Poté se Rod vydal na sólovou dráhu a během svého plodného působení stihl nahrát řadu alb. Po celém světě se prodalo na 150 mil. jeho singlů a desek. Za nejlepší bývá označována Every Picture Tells A Story z r. 1971.

Staň se publicistou a napiš biografii k osobě Rod Stewart. Stačí se přihlásit a můžeš začít publikovat. Buduj s námi kulturu na Informuji.cz

Rod Stewart ve videoklipu...

Rod Stewart: Kam vyrazit?

3červenec středa 20:00

Rod Stewart: Napsali jsme...

Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout