Ed Sheeran

Kapela/Hudebník/Hudebnice

Datum a místo narození: 17. února 1991 -

Filmové a seriálové tipy, týden #17: Manželské nevěry, do hloubky s Edem Sheeranem a fantastický dvoják FILMharmonieSheeran s Bieberem i sedmnáciletá popová senzace. Jaké jsou největší hity tohoto léta?Okouzlující Sziget rozzáří na sedm dní BudapešťSheeran, Mars a Stapleton spojili síly v rock'n'rollovém singlu BlowKluk s kytarou a vyprodané Letňany. Ed Sheeran v neděli předvedl poctivou hudební show Pět největších hitů Eda Sheerana. Kterého z nich se dočkají návštěvníci pražských koncertů? Včera, dnes i zítra. Snímek Yesterday je komediální romance pro každý den v roceHudební novinky, týden #27: Open-air koncerty, Beats for Love, klasické Prague Summer Nights i Ed Sheeran

Tvorba Eda Sheerana míchá různé hudební žánry. V jeho písničkách jsou patrné prvky popu, r&b, folku, ale také třeba alternativního hip-hopu. Není tedy divu, že jako zdroje inspirace zmiňuje kytaristu Erica Claptona, písničkáře Boba Dylana, ale i jednoho z nejslavnějších rapperů vůbec Eminema.

I přes to, že je Ed celkem mladíček a má na kontě „jen“ dvě studiová alba, podařilo se mu už dosáhnout obrovských úspěchů.

V roce 2012 získal dvě ceny Brit Awards v kategoriích „nejlepší britský sólový zpěvák“ a „skokan roku“. Nádherná balada The A Team z debutového alba + (Plus), jež vyšlo v roce 2011, mu vynesla ocenění Ivor Novello Award, když byla zvolena nejlepší písní po hudební i textové stránce.

Staň se publicistou a napiš biografii k osobě Ed Sheeran. Stačí se přihlásit a můžeš začít publikovat. Buduj s námi kulturu na Informuji.cz

Ed Sheeran: Kam vyrazit?

Ed Sheeran: Napsali jsme...

Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout