Vltava

Kapela/Hudebník/Hudebnice

Léto ve Slezsku: hudební Hradec nad Moravicí, literární Inverze i řemeslný jarmarkNa předávání Žánrových Cen Anděl 2016 vystoupí Vladimír 518 s PSH či Boris CarloffFestival Rock iN Roll oslaví své osmé narozeniny s Kamilem Střihavkou či kapelami Arakain a Wohnout Léto na Jungmaňáku letos už potřetí oživí letní Prahu skvělou muzikou

Vltava je hudební skupina, která existovala v letech 19862003 a znovuobnovila svou činnost v roce 2010. Je považována za jednu z nejoriginálnějších českých skupin[1], typické jsou její surrealistické texty. Zakládající člen a autor většiny písní je Robert Nebřenský.

Kapela oznámila v červnu 2010 znovuobnovení činnosti. V sestavě nové Vltavy jsou původní Robert Nebřenský (kytara, zpěv) aFrantišek Svačina (klávesové nástroje). Novými členy pak jsou Tomáš Uhlík (basa), Ondřej Pomajsl (bicí) a Ondřej Klímek (dechové nástroje).

Diskografie

  • 1994 – Mládí i tak velkou lásku bere s humorem
  • 1996 – Šťastnej jako trám
  • 1998 – Marx, Engels, Beatles
  • 2000 – Když bozi zestárnou
  • 2001 – Best of
  • 2011 – Komedianti se vracejí domů

Staň se publicistou a napiš biografii k osobě Vltava. Stačí se přihlásit a můžeš začít publikovat. Buduj s námi kulturu na Informuji.cz

Vltava: Kam vyrazit?

Vltava: Napsali jsme...

Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout