Smetanovy sady, Olomouc

Smetanovy sady

Olomouc, Smetanovy sady 603

1
Není tu akce, kterou Smetanovy sady pořádá? Přidej ji
  • Byli tady (1)Bára B.
  • Fotky z okolí
  • Ohodnoť místo

Smetanovy sady jsou hlavním městským parkem v Olomouci. Hlavní alej je dlouhá 710 metrů a je oblíbenou stezkou pro běžce, online bruslaře i výletníky. Park je vyhledávaným místem nejen pro rozsáhlé travnaté plochy, na kterých se denně učí, sluní či jen odpočívají desítky lidí, ale také pro různé kulturní akce, které se nejčastěji konají v altánu nacházejícím se ve středu parku.

V parku nalezneme také areál výstaviště Flory Olomouc, kde se konají známé zahradní výstavy, koncerty i food festival. Nechybí ani restaurace. Ve Smetanových sadech lze nalézt také několik pomníků. Ten nejznámější patří Bedřichu Smetanovy a vytvořil ho sochař Rudolf Březa. Návštěvníci si mohou prohlédnout i pomník botanika Františka Polívky či sochy pasáčka, sedící ženy nebo fontánu s tučňákem.

Centrem parku je tzv. Rudolfova alej, která byla pověstná především vysokými a přízně řezanými jírovci a lipami. Vzrostlé stromy tam však v současné době již nenajdete. Hned několikrát proběhlo totiž kácení stromů kvůli napadení nákazou. Naposledy byly nahrazeny nemocné kaštany mladými lipami v březnu roku 2016.  



Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Smetanovy sady na fotkách...

Máš lepší fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Smetanovy sady: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!