Ekofarma Bošina, Vernéřovice

Ekofarma Bošina

Vernéřovice, 248

Není tu akce, kterou Ekofarma Bošina pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.masozfarmy.cz

Rodinná Ekofarma Bošina se nachází v CHKO Broumovsko v malé obci Vernéřovice blízko Broumovských a Teplicko – Adršpašských skal. Zabývá se především chovem a křížením masného skotu plemene Salers a chovem prasat plemene Mangalica. Doplňkovou aktivitou je také chov drůbeže a dalších hospodářských zvířat na Dětské farmě. Pyšní se certifikací na bioprodukty kontrolní organizace KEZ a certifikátem BROUMOVSKO regionální produkt.

Historie farmy se píše od roku 2001, kdy začali manželé Bošinovi hospodařit na 200 hektarech pronajatých pozemků, které později odkoupili. Ještě téhož roku se stali ekologickou farmou. V roce 2011 opravili kravín a začali budovat porážku a bourárnu masa, které byly roku 2012 schváleny a certifikovány. Ještě téhož roku se dočkali ocenění v soutěži „Zemědělec roku 2012“ v kategorii Mladý farmář. Následující rok byl farmě udělen certifikát „BROUMOVSKO regionální produkt“.

Mezi nejnovější úspěchy patří rozšíření chovu o prasata Mangalica a drůbež, založení Dětské farmy a stavba vlastní prodejny, kde bude možné zakoupit produkty místních farmářů.



Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Ekofarma Bošina: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!