Zřícenina hradu Krašov , Bohy

Zřícenina hradu Krašov

Bohy, Krašov

2
Není tu akce, kterou Zřícenina hradu Krašov pořádá? Přidej ji
  • Byli tady (2)Bára B.
  • Fotky z okolí
  • Ohodnoť místo
  • www.hradkrasov.cz

Zřícenina hradu Krašov se nachází v chráněné oblasti přírodního parku Hřešihlavy u obce Bohy. Tyčí se na skalnatém kopci, pod nímž se rozprostírá půvabné údolí řeky Berounky, která pod hradem protéká. Právě kvůli skvělému výhledu je zřícenina vyhledávaným místem mnohých výletníků. Přístup k ní je po lesní nenáročné cestě, od vesničky Bohy činí procházka přibližně 3,5 kilometrů po modré turistické.

Předpokládá se, že byl Krašov založen již na počátku 13. století, pro jeho výstavbu byla zvolena skalnatá ostrožně nad soutokem řeky Berounky a Brodeslavského potoka. Hrad sloužil jako šlechtické sídlo Jetřicha z Krašova. Díky velmi brzkému datu založení se tak Krašov řadí mezi první šlechtické hrady v Čechách. Dokonce se předpokládá, že na stejném místě stálo již v 9. století dřevěné opevnění bránící přístup do vnitrozemí.

Hrad měnil velmi často jak majitele, tak svou architektonickou podobu. Pozdně gotickou přestavbu následovaly úpravy renesanční a do hradu zasáhly také barokní vlivy v 18. století. Právě během tohoto století byl Krašov upraven na letní sídlo mnichů. Po jeho zrušení pak hrad chátral a velmi záhy se proměnil ve zříceninu.

V současné době se o Krašov stará Spolek pro ochranu přírodní rezervace a hradu Krašov. Ve výjimečných prostorách se zde konají mnohé zajímavé akce, třeba svatby, zábavní akce nebo i slavnostní předávání vysvědčení.  



Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Zřícenina hradu Krašov na fotkách...

Máš lepší fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Zřícenina hradu Krašov : hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!