Pražský hrad, Praha 1 - program na říjen

Pražský hrad

Praha 1, Pražský hrad

9
Není tu akce, kterou Pražský hrad pořádá? Přidej ji

Pražský hrad, nejvýznamnější český hrad, je symbolem české státnosti, stojící na skalnatém ostrohu nad řekou Vltavou v centru Prahy.

Jeho počátky sahají až do 9. století a od té doby prošel řadou přestaveb, rozšíření a rekonstrukcí, které odrážejí jeho důležitost v historii českého státu. Od roku 1918 je sídlem prezidenta republiky.

Komplex Pražského hradu zahrnuje nespočet architektonických skvostů, od gotického chrámu sv. Víta, přes Baziliku sv. Jiří, Zlatou uličku, Jízdárnu Pražského hradu, až po barokní Královský palác.

V chrámu sv. Víta jsou trvale uloženy Korunovační klenoty v těžko přístupné Korunní komoře.

Pražský hrad je zapsán v Guinnessově knize rekordů, jako nejrozsáhlejší užívaný hradní komplex na světě. Jeho rozloha je téměř 70 000 metrů čtverečních. Je také zapsán v Seznamu světového dědictví UNESCO.

Je nejen místem ceremoniálů a oficiálních událostí, ale také domovem cenných uměleckých sbírek a historických památek. V areálu Pražského hradu je několik volně přístupných zahrad. Největší z nich je Královské zahrada, dále zde najdeme Jelení příkop a Jižní zahrady.

Navštívit Pražský hrad znamená prozkoumat srdce české historie, kultury a umění, objevovat příběhy panovníků, prezidentů a umělců, kteří formovali tvář této unikátní památky.



Pražský hrad - program na říjen

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.

Kousek odtud doporučujeme...

Café Savoy Praha 5 (1 165 m)
Café Louvre Praha 1 (1 648 m)

Štítky

Pražský hrad: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!