Dům Kultury Koruna, Hořice

Dům Kultury Koruna

Hořice, Hálkova 105

Není tu akce, kterou Dům Kultury Koruna pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.dum-kultury-koruna.cz

Dům kultury Koruna se začal psát svou historií koncem 19. století. Původně zde stála hospoda "Na Vinohradech", postavená v roce 1897. Po jejím koupi Českoslovanskou stranou sociálně demokratickou v roce 1908 došlo k přejmenování na Dělnický dům, který se stal centrem politického a kulturního života hořického dělnictva. Tento objekt, prožívající vzestup a pád v rámci dělnického hnutí, byl důležitým místem ve vývoji města.

Dům kultury Koruna prošel v průběhu let řadou změn. V roce 1929 se po rozsáhlé přestavbě a modernizaci stal Pivovarským hotelem Koruna. Tato rekonstrukce přinesla městu moderní sál s jevištěm a další prostory pro kulturní aktivity, což bylo v souladu s rostoucími požadavky rostoucího města.

Dům kultury Koruna znovu změnil svou podobu po únoru 1948, kdy se stal Domem osvěty. Tato změna přinesla centralizaci kulturní činnosti města pod jednu střechu. Ochotnické divadlo, vzdělávací kurzy a další kulturní organizace našly svůj domov právě zde, čímž se Dům osvěty stal klíčovým místem pro místní kulturu.

Dům kultury Koruna po roce 1989 pokračoval v tradici kulturního centra města, stávaje se nástupcem Jednotného a Sdruženého klubu pracujících ROH. V této době se Koruna stala důležitým místem pro pořádání významných kulturních akcí, jako jsou jazzové festivaly a hudební slavnosti, což přesáhlo lokální rámec a přilákalo pozornost širšího okolí.

Dům kultury Koruna v současné době zastává roli důležitého kulturního centra ve městě. Nabízí širokou škálu akcí, od plesů po koncerty a divadelní představení. Je také místem pro letní promenádní koncerty, čímž podtrhuje svůj význam jako centrum kulturního života pro obyvatele města i návštěvníky.



Dům Kultury Koruna a okolí - aktuální program

Toto kulturní centrum si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Dům Kultury Koruna: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!