Muzeum Karlova mostu, Praha 1 - program na únor

Muzeum Karlova mostu

Praha 1, Křižovnické náměstí 3

Není tu akce, kterou Muzeum Karlova mostu pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.muzeumkarlovamostu.cz

Muzeum Karlova mostu v několika sálech původního špitálu Křížovníků a kostela sv. Františka přibližuje návštěvníkům v mnoha rovinách zejména mostní stavitelství a vše, co s ním souvisí. S jasným důrazem na Karlův most mapuje historii spojení obou pražských břehů.

K vidění jsou tak kamenné stavební prvky mostní architektury, původní řemeslnické nástroje, rekonstrukce dobových stavebních strojů (mimo jiné čtyřmetrový vrátek), rekonstrukce založení mostního pilíře v měřítku 1:2.

Výjimečnou součást expozice představují názorné modely. Naleznete zde model Prahy kolem roku 1000 s vyznačenými brody přes Vltavu, které tehdy představovaly zásadní komunikační spojnice. Spolu s nimi sloužil stejnému účelu též první dřevěný most, vycházející ze slovanských prototypů, o němž mluví ve své kronice i Kosmas.

Jedinečný je i první model předpokládané podoby Juditina mostu, vytvořený v rámci jednoho modelu spolu s mostem Karlovým. Model tak ukazuje změnu osy Karlova mostu oproti jeho subtilnějšímu předchůdci.

Foto: archiv Muzea Karlova mostu



Muzeum Karlova mostu - program na únor

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Muzeum Karlova mostu: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Louvre Praha 1 (606 m)
Café Savoy Praha 5 (777 m)