Není tu akce, kterou Muzeum Kouzlo starých časů pořádá? Přidej ji
  • Aktuální program
  • Byli tady (2)kouzlostarychcasu
  • Ohodnoť místo
  • kouzlostarychcasu.cz

Unikátní soukromá sbírka viktoriánských a edwardiánských oděvů, doplňků a kuriozit z období 1850-1920, která je v Evropě ojedinělá. V komorním prostředí muzea mohou návštěvníci obdivovat část rozsáhlé sbírky historických oděvů, doplňků a kuriozit vyšších společenských vrstev, které dokumentují výjimečnost a um ručních prací předešlých generací.

Vystavené exponáty jsou volně koncipovány do obrazů, aby návštěvník mohl vstoupit do děje a vnímat atmosféru příběhů, které vyprávějí.

Ojedinělá sbírka, která vznikala desítky let, obsahuje několik set kusů kompletních oděvů, prádla, textilu, ale i stříbrných předmětů viktoriánského a edwardiánského období, pocházejících z celého světa. Část sbírek tvoří porcelán z českých a německých porcelánek do r. 1930.

Muzeum se specializuje na výstavní činnost převážně z historie odívání a textilu z let 1850-1920 a sběratelství předmětů souvisejících s tímto obdobím. K dalším činnostem patří i vydavatelská činnost, realizace výstav pro jiná muzea a instituce či spolupráce na filmových projektech.

Muzeum Kouzlo starých časů je klubem členů, který umožňuje jednorázové vstupy i veřejnosti.



Muzeum Kouzlo starých časů - program na říjen

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.

Kousek odtud doporučujeme...

Café Savoy Praha 5 (1 180 m)
Café Louvre Praha 1 (1 273 m)

Štítky

Muzeum Kouzlo starých časů: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!