Amfiteátr na Horečkách, Frenštát pod Radhoštěm

Amfiteátr na Horečkách

Frenštát pod Radhoštěm, Horečky

Není tu akce, kterou Amfiteátr na Horečkách pořádá? Přidej ji
  • Aktuální program
  • Byli tadyelia
  • Napsali jsme...
  • Ohodnoť místo

Areál amfiteátru ve Frenštátě pod Radhoštěm byl ještě před několika lety ve zdevastovaném stavu. V roce 2011 byl zde uspořádán první ročník dnes již známého hudebního festivalu Horečky fest, který měl na zapomenuté Horečky tenkrát přivést nové návštěvníky.

A právě při prvním zahájení zmíněného hudebního festivalu promluvil kromě zástupců města také frenštátský rodák a skokanská legenda Jiří Raška. Vyslovil tehdy přání, aby se do oblasti Horeček, včetně areálu amfiteátru, znovu vrátil život. Myšlenku oživení Horeček podpořili nejen zástupci města, ale především místní obyvatelé a stovky dalších návštěvníků.

Přání dnes již zesnulého Jiřího Rašky se stalo pro město motivací a do roka se frenštátský amfiteátr na Horečkách skutečně dočkal rozsáhlé rekonstrukce a obnovy (rok 2012).

Cílem bylo obnovit na Horečkách život, přilákat místní občany a také turisty, které by zdejší krajina opět zlákala k pravidelným procházkám a návštěvám zdejších akcí. Podle návrhu architekta Kamila Mrvy tak proběhla modernizace zdejšího pódia i zázemí pro učinkující. V následujícím roce přišlo na řadu hlediště.

Amfiteátr na Horečkách se tak znovu stal místem tradičních kulturních a hudebních akcí. Pravidelně se zde pořádá oblíbený hudební festival Horečky fest nebo společenská akce Svátek dřeva.

 



Amfiteátr na Horečkách a okolí - aktuální program a vstupenky

20červenec sobota 19:00

Další akce v okolí Cyklotrasy v okolí
vytisknoutMáš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Amfiteátr na Horečkách: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!