Galerie ART

Brno, Cihlářská 19

Není tu akce, kterou Galerie ART pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyLenka
  • Ohodnoť místo
  • www.graukllktv.eu

Galerie ART umožňuje prezentaci mladým umělcům, především studentům středních a vysokých uměleckých škol a jejich čerstvým absolventům. Pokud v galerii vystavují v místním prostředí již etablovaní umělci, vítáme experimentální projekty, které reagují na prostorová specifika této galerie a na její sociální funkci.

Galerie ART není klasickou galerií a divák jistě pocítí odlišnost výstavního kontextu. Je součástí foyer a kavárny kina Art, a tak spojuje několik sociálních a kulturních funkcí. Motivace pro návštěvu tohoto prostoru mohou být různé a umělecká díla jsou tak vystavována různým úrovním pohledu a vnímání.

Dlouhá stěna, která tvoří Galerii ART, je zároveň příčkou oddělující prostor kina a kavárny, kolem níž denně projde mnoho filmových diváků a kterou mohou dlouze pozorovat kavárenští hosté. Prostor mezi stěnou a kavárnou – tedy prostor Galerie ART – je však natolik samostatný a oddělený, aby si návštěvník galerie nemusel kupovat ani kávu, ani lístek do kina. S těmito prostorovými podmínkami a směsicí společenských úloh, které foyer kina plní, pracují vyzvaní umělci různými způsoby. Instalace například často následuje diváckou intuici číst výstavu lineárně a postupně během chůze podél zdi.

Výstavní plocha galerie také vybízí především k prezentaci dvojrozměrných prací a častá je snaha o zachování grafické čistoty celé instalace. Vzhledem k tomu, že je Galerie ART komplexním kulturně-sociálním prostorem slučujícím různé aktivity a různé způsoby vidění a vnímání, nabízí umělcům už svou povahou mnoho podnětů k místně specifickým výstavním projektům. Galerie se nachází na zcela volně přístupném místě ve veřejném prostoru, čímž usnadňuje kontakt mezi uměním a širokou veřejností.

Informace pro návštěvníky:

Otevírací doba: každý den 14 – 24 hodin

Vstupné: žádné


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?


Galerie ART a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Štítky

Galerie ART: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...