Art space Nov, Pardubice - program na červenec

Art space Nov

Pardubice, Pernštýnské nám. 49

Není tu akce, kterou Art space Nov pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • artspacenov.cz

Galerie Art Space NOV je místem, kde se setkáme se současným uměním, ať už se jedná o malbu, instalace, performace, plastiku nebo video art či multimediální projekty. Ty bývají ovlivněny geniem loci gotického sklepa historického domu s č. p. 49, který nalezneme na Pernštýnském náměstí v Pardubicích. K němu náleží přilehlý dvorek, kde se za příznivého počasí konají vernisáže.

Co se týče výstav v NOVu, probíhají v dvouměsíčních etapách, zaměřené hlavně na mladé a začínající umělce. Nicméně jednou za rok je projekt věnovaný autorovi o generaci či dvě staršímu.

Galerii Art Space NOV v roce 2014 založili Štěpán Bartoš a Jana Orlová, která zde pracovala jako kurátorka. Výstavy byly pořádány v gotickém sklepě v centru Pardubic. Koncept je stále stejný, provozovaný spolkem NOV, jehož ambicemi je doplňování místní kulturní scény o prvek malé nezávislé galerie.

Partnery, díky kterým může být Galerie Art Space NOV v provozu jsou veřejné subjekty, jako je Ministerstvo kultury ČR či Statutární město Pardubice, soukromé podniky, anebo štědří jednotlivci.



Art space Nov - program na červenec

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.


Štítky

Art space Nov: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!