Galerie U Mloka

Olomouc, Lafayettova 9

Není tu akce, kterou Galerie U Mloka pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.galerieumloka.cz

Galerie U Mloka je místem neformálního setkávání a prezentace převážně výtvarných, ale i hudebních, divadelních a literárních aktivit. Najdete ji v podzemních prostorách staré zástavby středu města Olomouce, nedaleko hlavního náměstí. Koncepčně se galerie od svého vzniku v roce 1998 soustřeďuje na objevování nových uměleckých trendů a počinů. 

Program galerie ročně obsáhne přibližně deset výstav, trvajících v průměru jeden měsíc. Hlavní prostor ve výstavním programu dáváme začínajícím umělcům, uměleckým skupinám a kolektivům, přičemž jim tuto možnost prezentace nabízíme zdarma.

Našim hlavním cílem je představování současných uměleckých trendů a počinů. Soustředíme se převážně na ty projekty, které tvořivě pracují s nezvyklým podzemním prostorem galerie. Před vánoci pořádáme benefiční výstavu děl, která nám jejich tvůrci věnovali do veřejné dražby, aby tak podpořili chod celé organizace P-centrum. Katalog výstav vydáváme jednou za dva roky (k dostání v galerii).

Galerie U Mloka je součástí neziskové organizace P-centrum, která se zabývá léčbou, prevencí a integrací osob ohrožených drogovou závislostí. Kulturními aktivitami chceme mimo jiné přispět k otevření domu P-centra širší veřejnosti



Galerie U Mloka - program na duben

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Galerie U Mloka: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!