Hudební fakulta JAMU

Brno, Komenského náměstí 6

Není tu akce, kterou Hudební fakulta JAMU pořádá? Přidej ji
  • Byli tadybabicka
  • Ohodnoť místo

Budova, v níž se nachází Hudební fakulta JAMU, patří k významným brněnským architektonickým památkám a představuje trvalou součást stavebních dějin města. Byla realizována pro potřeby německého gymnázia v letech 1860 - 1862 podle vítězného soutěžního projektu vídeňských architektů Eduarda van der Nülla (1812 - 1868) a Augusta Siccarda von Siccardsburg (1813 - 1868).

Autoři náleželi k čelným představitelům stylu vídeňské okružní třídy či stylu Františka Josefa I. V samotné Vídni vytvořili například velitelskou budovu Arsenalu a především Dvorní operu, dnešní Státní operu. Poznali se jako studenti vídeňské polytechniky a poté Akademie výtvarných umění, společně pobývali studijně v Itálii, Francii, Anglii a Německu a nedlouho po návratu byli jmenováni profesory na Akademii. Při vzájemné spolupráci byl Nüllův sklon k dekorativnosti vyrovnáván Siccardovým konstruktivním založením.

Dokončení grandiózní vídeňské opery se však již nedočkali. Senzibilní Nüll neunesl pracovní vypětí a útoky kritiky a dobrovolně ukončil svůj život. Zakrátko ho následoval jeho věrný druh.



Hudební fakulta JAMU a okolí - aktuální program

Toto kulturní centrum si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Hudební fakulta JAMU: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...