Není tu akce, kterou Motokrosová trať - Vranovský žleb pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyz
  • Ohodnoť místo
  • www.vranovskyzleb.cz

Vranovský žleb je jedna z nejstarších motokrosových tratí u nás. Je převážně přírodní a už byla několikrát upravována. Trať má velkou tradici a vyrůstalo na ní několik předních českých motokrosařů jako třeba Miroslav Kučírek, Petr Masařík, bratři Brumlové a další.

Historie

Motokrosová trať ve Vranovském žlebu patří k těm nejstarším u nás. První práce na budování sportovního areálu ve Vranově u Brna započaly již v roce 1966 v souladu s plánem zástavby této obce. Ještě tohoto roku se v místech dnešní tratě jel první závod a to střediskový přebor Jihomoravského kraje. Tehdejší výbor ZO Svazarmu a jeho sportovní odbor, který měl 22 aktivních závodníků s obtížemi hledal vhodné pozemky pro realizaci motokrosové tratě. I když návrhů bylo několik, zvítězil nakonec „Vranovský žleb“ a to nejen pro vhodný terén, ale i pro velké pochopení členů tehdejšího MNV Vranov a Státního statku Brno-venkov. Od té doby se Vranovská trať a její infrastruktura neustále zlepšuje a postupně i přibýval počet zde konaných závodů.

Tento motokrosový areál se stal svědkem prvních závodnických krůčků pozdějších předních motokrosových jezdců v čele s Miroslavem Kučírkem, Petrem Masaříkem, Františkem a Vojtěchem Brumlovými či Milanem Špičákem.

Dnes patří Vranovský motokrosový areál k nejlepším v republice. Mezi zakladatele Vranovské tratě a členy AMK patří např. Miroslav a Karel Štaudovi, Ducháček, Řeholka, Leicher, Machatka, Meluzin, Pochop, Provalil a další. „Vranovský žleb“ ve své historii hostil již mnoho závodů mistrovství republiky a krajských přeborů v motokrosu, bikrosu, ale jely se zde i závody sajdkárkrosu, autokrosu a terénních čtyřkolek. Bikrosová trať je však dnes již zaniklá.

Popis tratě

Trať je v současné době dlouhá 1820 metrů, její převýšení je 30 až 40 metrů a šířka se pohybuje v rozmezí 6 - 8 metrů. Mezi přednosti areálu a tratě patří především jejich průběžné úpravy a vylepšení. Trať je pro diváky dobře dostupná, parkoviště mají zajištěné a viditelnost tratě je také velice dobrá. Trať je převážně přírodní, povrch je tvrdý, hlinitopísčitý. Motokrosový areál Vranovský žleb se také pyšní vynikajícím zázemím, naleznete zde WC, sprchy, dílnu, studenou i teplou vodu, parkoviště či věž pro pořadatele.


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?



Štítky

Motokrosová trať - Vranovský žleb: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...