Automotodrom Brno, Brno

Automotodrom Brno

Brno, Masarykův okruh 201

1
Není tu akce, kterou Automotodrom Brno pořádá? Přidej ji

Automotodrom Brno je společností provozující závodní motoristickou dráhu Masarykův okruh. Vznikla v roce 1994 a sídlí přímo v řídící věži závodní trati.

Tradice Masarykova okruhu sahá až do roku 1930, kdy byla vybudována přírodní trať vedená po silnicích na okraji rozrůstajícího se Brna. Od roku 1965 je Masarykův okruh tradičním hostitelem nejprestižnějšího motocyklového šampionátu na světě – Grand Prix silničních motocyklů.

Současný Masarykův okruh vznikl v letech 1985-1987 a je špičkovou závodní tratí splňující nejpřísnější kritéria pro pořádání prestižních světových motoristických závodů.

Automotodrom Brno hostí několik světových šampionátů – především Mistrovství světa silničních motocyklů (MotoGP) a Mistrovství světa Superbike. Masarykův okruh je pravidelně zapsán v kalendáři Mezinárodního mistrovství České republiky v automotobilové okruhové soutěži i v motocyklovém mistrovství. Společnost pravidelně pořádá akce pro veřejnost – Dny otevřené dráhy, in-line bruslení, cyklistické jízdy, jízdy veřejnosti pro automobily i motocykly a kurz bezpečné jízdy na motocyklu Motoškola.



Automotodrom Brno a okolí - aktuální program a vstupenky

13duben sobota 07:30

Další akce v okolí Cyklotrasy v okolí
vytisknoutMáš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Automotodrom Brno: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...