Divadlo na tahu

Praha 1, Soukenická 29

Není tu akce, kterou Divadlo na tahu pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.divadlonatahu.cz

Už více než rok funguje poměrně nenápadně Divadlo na tahu ve svém stálém prostoru. 4.11. 2011 jsme otevřeli po 36 letech putování vlastní malé alternativní divadélko za přítomnosti mnoha našich přátel. Tím nejvzácnějším byl Václav Havel, který nás tehdy navštívil naposledy. Přišel na pět minut, zůstal celý večer. Loučil se s divadlem, které už od roku 1975 funguje v jeho bezprostřední blízkosti. 

Právě roku 1975 osiřela Havlova Žebrácká opera, která se měla původně inscenovat v Činoherním klubu, rozhodl se kulisák Divadla na zábradlí Krob, že to tak nenechá. A nebyl sám.

Světová premiéra Žebrácké opery v režii Andreje Kroba v hospodě u Čelikovských se stala legendární. Od té doby Divadlo na tahu funguje v různých podobách, skupenstvích, prostorech. Jedno zůstává ale stejné - zalíbení v absurdním dramatu. Především v textech Václava Havla. Krob ale  jde i k samotným kořenům – Samuel Beckett či Eugeně Ionesco a naopak i k současným mladým autorům typu René Levinský.

V dubnu bude Andreji Krobovi 75 let. Na stará kolena si splnil svůj sen – mít vlastní divadlo. Jeviště i hlediště postavil vlastníma rukama tak, jak je zvyklý. Za vydatné pomoci svých přátel. Protože tak Divadlo na tahu funguje.

Přijďte se na nás podívat. Do našeho malého divadla, kde mizí hranice mezi jevištěm a hledištěm - tedy mezi námi a vámi.



Divadlo na tahu - program na květen

Toto divadlo si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Divadlo na tahu: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Louvre Praha 1 (1 402 m)
Pentahotel Prague Praha 8 (1 669 m)