Není tu akce, kterou Římskokatolická farnost Bořetice pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.boretice-farnost.cz

Naši farnost najdete na jižní Moravě v okrese Břeclav. Už z dálky nelze přehlédnout hlavní dominantu naší farnosti a celé obce - náš krásný kostelík svaté Anny, který po nedávné opravě fasády září do širokého okolí. Jsme hrdí na to, že patronkou naší farnosti je právě babička Pána Ježíše, svatá Anna.

Opravdu si této světice vážíme a svěřujeme jí do rukou veškeré dění ve farnosti a v našich rodinách. Zvláštním způsobem si svatou Annu připomínáme na její svátek poslední červencovou neděli, kdy u nás slavíme Anenskou pouť. Ta má v naší obci dlouhou tradici a putují na ni poutníci z blízka i z daleka. Každým rokem navíc přibývá pěších poutníků, z čehož máme ohromnou radost. Od roku 2007 tuto pouť doprovází i víkendový festival pro mládež - AnnaFest. 

Nedělních bohoslužeb se u nás účastní okolo 190 věřících. Funguje u nás několik zajímavých společenství a sdružení. Většina z nich se děje na naší útulné faře, která těsně sousedí s kostelem Mezi naše největší zážitky posledních let patří především 3. místo v soutěži o Nejlépe opravenou kulturní památku Jihomoravského kraje 2008, vydařená farní pouť do Svaté země v roce 2009 nebo vystoupení našich dětí na Koncertu naděje u příležitosti návštěvy papeže Benedikta XVI. v Brně v roce 2009. Za dobu existence farnosti se tu vystřídalo několik duchovních správců. Zatím posledním z nich je P. Mgr. Andrzej Wasowicz, který má na starost i sousední farnosti Vrbice a Kobylí.


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?


Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Štítky

Římskokatolická farnost Bořetice: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!