Valdštejnský zámek Jičín, Jičín - program na září

Valdštejnský zámek Jičín

Jičín, Valdštejnovo náměstí 1

Není tu akce, kterou Valdštejnský zámek Jičín pořádá? Přidej ji
  • Aktuální program
  • Byli tady
  • Napsali jsme...
  • Ohodnoť místo
  • www.jicin.org

Valdštejnský zámek Jičín, často označovaný spíše jako palác, je významnou historickou dominantou Jičína. Tento objekt, původně renesanční a později klasicistně upravený, stojí na jižní straně městského náměstí a je snadno přístupný veřejnosti. Zámek, jehož historie sahá do období vlády rodu Smiřických v raném 17. století, dnes hostí množství institucí včetně Městského informačního centra, Regionálního muzea a galerie, Základní umělecké školy a České zemědělské univerzity. Návštěvníci mohou také využít Obřadní síně a Porotní sál pro různé kulturní události.

Dějiny zámku jsou bohaté na dramatické události, včetně výbuchu střelného prachu v roce 1620, který způsobil smrt čtyř desítek lidí a významně poškodil zámecký objekt. Po této tragédii byl zámek pod vedením Albrechta z Valdštejna opraven a rozšířen. Dále zámek zaznamenal významnou návštěvu rakouského císaře Františka I. v roce 1813.

Zámek se pyšní třemi nádvořími: arkádovým, velkým a muzejním, kde můžete obdivovat sochy významných historických postav. Součástí zámku je také rozsáhlý zámecký park, který byl revitalizován v roce 2010. Park nabízí ideální místo pro relaxaci a kulturní vyžití, včetně letního kina a koncertů.

Valdštejnský zámek Jičín tak zůstává klíčovým místem pro poznávání historie a kultury Jičína, a to jak pro místní, tak pro návštěvníky města.

FOTO: Ladislav Syrový



Valdštejnský zámek Jičín - program na září

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.


Štítky

Valdštejnský zámek Jičín: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!