Není tu akce, kterou Státní hrad Kunětická hora pořádá? Přidej ji

Hrad Kunětická hora byl založen v roce 1421. Na konci 15. století byl přebudován na pevné sídlo, nicméně se mu kolem třicetileté války stalo osudným dobytí Švédy. Budovy byly hodně poškozené, a k opravám došlo až počátkem 20. století.

Hrad Kunětická hora se řadí mezi národní kulturní památky, a co se týče Pardubického kraje, patří mezi nejvyhledávanější turistické cíle. Navštívit zde můžeme dva prohlídkové okruhy, díky kterým se podíváme do hradní kaple sv. Kateřiny, rytířského sálu, sklepních prostor nebo věže, která nabízí krásný pohled do okolí. Mimo to můžeme navštívit spousty dalších expozic.

V létě se pak na hradě Kunětická hora pořádají jarmarky, historické slavnosti, divadelní představení, ale i svatby. Okrasou podhradí je vlastní obora, která se pyšní párem majestátních zubrů, malým jelením stádem či muflony.

Zajímavostí a jistě i poutem pro návštěvníky je i to, že se zde natáčel televizní seriál Arabela, přičemž hrad představoval sídlo čaroděje Rumburaka. Anebo drak, který zde v jednom z křídel paláce přebývá.

 

Foto: Státní hrad Kunětická hora



Státní hrad Kunětická hora - program na červenec

19čvc - 20čvccelý den


Státní hrad Kunětická hora: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!