Kulturní centrum Pivovar Domažlice

Domažlice, Pivovarská 10

Není tu akce, kterou Kulturní centrum Pivovar Domažlice pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo

Ve zrekonstruované historické budově sladovny z konce 19. století najdete dnes: galerii Hvozd s prosklenými lávkami, komunitní centrum, klub, knihovnu se vzdělávacím centrem, Městský pivovar Domažlice s pivnicí, restauraci. Pote hyjtu! 

Multifunkční centrum nabízí v pěti podlažích knihovnu, vzdělávací a komunitní centrum s tanečním sálem, galerii, ale i pivnici, restauraci a obnovený pivovar.

Pozor, hranice! Achtung, Grenze!

Výstava ve třetím patře budovy „Pozor, hranice! Achtung, Grenze!“ představuje společnou historii Domažlicka a bavorského příhraničí. Pojednává o tom, že se hranice mezi dnešním Domažlickem a Bavorskem v průběhu staletí příliš neměnila. V deseti scénograficky pojatých částech expozice představuje naši společnou historii od pravěku až po současnost. Ukazuje, že se život lidí na obou stranách v mnohém nelišil. Hranice v dobách míru nepřekážela, ale ve válečných dobách Čechy ani Němce neochránila. Hranice byly místem řady křivd a neštěstí nezabránily. Expozice se tyto dlouhé a složité osudy nesnaží pokrýt vyčerpávajícím způsobem. Jejím cílem je otevřít zajímavá témata a povzbudit lidi na obou stranách hranice k vzájemnému dialogu a zamyšlení, jak má naše společná budoucnost vypadat.

Expozice pivovarnictví

Expozice v současném minipivovaru představuje historii pivovarnictví ve městě a ukazuje, jak se proces vaření piva v Domažlicích za posledních 150 let proměňoval. K vidění je kromě jiného poslední zachovaný náduvník z bývalé sladovny, historické plány budov nebo model pivovaru. Expozicí návštěvníky provede zasvěcená průvodkyně.

Pivo z domažlického pivovaru

V prostorách bývalé sladovny město Domažlice obnovilo v roce 2020 vaření piva. Tradice vaření piva ve městě sahá až do 14. století, výroba byla zastavena v roce 1996. Tradice vaření piva v Domažlicích byla obnovena téměř po čtvrtstoletí. Městský pivovar Domažlice s maximálním ročním výstavem 3000 hektolitrů nabízí domažlická piva: Domažlická 12, Domažlická 10, Čerchov 11, tmavý Čakan 11, polotmavý Ponocný 13, hALE, hIPA a různé další speciály. Co je na čepu nebo v ledničkách připraveno na vochutnání se dozvíte na tel.: +420 606 044 688.



Kulturní centrum Pivovar Domažlice a okolí - aktuální program

Toto kulturní centrum si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Kulturní centrum Pivovar Domažlice: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!