Vodní mlýn Hoslovice, Hoslovice

Vodní mlýn Hoslovice

Hoslovice, 36

Není tu akce, kterou Vodní mlýn Hoslovice pořádá? Přidej ji

Unikátní areál vodního mlýna, který spravuje Muzeum středního Pootaví Strakonice, naleznete 17 km JZ od Strakonic. Jeho návštěva vás přenese do dob dávno minulých. Autentický obraz života na mlýně z 19. století připomíná původní hospodářské vybavení s funkčním mlecím zařízením a domácí zvířátka. V budově mlýna si dále prohlédnete sýpku, roubenou a obytnou světnici s pecí a kachlovým sporákem. V technických budovách jsou pak k vidění nejrůznější druhy zemědělského náčiní. V etnografické expozici se dozvíte vše o životě na venkově, průběhu zemědělských prací, pěstování a zpracování plodin a chovu dobytka. Připomenuty jsou i tradiční pokrmy regionu, skladování a úprava potravin a zvykosloví během kalendářního roku.

Zapůsobí na Vás také životní příběh rodiny Harantů, posledních mlynářů, díky nimž se dochoval mlýn v nezměněné podobě.

Celkovou atmosféru pak dokreslují pravidelné akce s programem pro děti, pouštěním mlýnského kola, ukázkami starých řemeslných technik spojených s ochutnávkou tradičních pokrmů a čerstvě upečeného chleba.

Vodní mlýn a pan mlynář si také zahráli ve třech českých pohádkách. Jsou to Kouzla králů, Vodník a Karolínka a Tři bratři.



Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Vodní mlýn Hoslovice: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!