Comoedien-Haus, Kuks

Comoedien-Haus

Kuks, 53

Není tu akce, kterou Comoedien-Haus pořádá? Přidej ji

Comoedien-Haus Kuks je zajímavé místo s bohatou historií a kulturním významem. Tento objekt, který je funkční replikou historického Sporckova Comoedien-Hausu z roku 1702, je kulturní památkou a mateřskou scénou Geisslers Hofcomoedianten. Nabízí pronájem celého objektu na divadelní akce a je otevřený od dubna do října​​.

Barokní areál Kuks, ve kterém se Comoedien-Haus nachází, má bohatou kulturní historii. V 18. století byly kukské lázně centrem umění, kultury a společenského života v Evropě. Comoedien-Haus, který byl původně stodolou, byl přeměněn na jednoduché divadlo. V divadle se nachází Galerie loutek Jiřího Nachlingera, která zahrnuje řezané marionety inspirované Braunovými sochami. Kromě toho nabízí rezidenční programy, a to především v sezóně od května do září​​.

Po rekonstrukčních pracích se Comoedien-Haus stal nejen divadlem, ale také galerií s expozicí Braunových soch loutkou. Tato galerie obsahuje celkem 50 autorských děl inspirovaných Braunovými sochařskými předlohami. Divadelní park s expozicí těchto loutek a s divadelním barokním vozem Carro Commediale je součástí nového rozměru Kuksu a vzdává hold barokní kukské sochařské a loutkářské tradici​​.

Foto: artinres.cz



Comoedien-Haus a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Comoedien-Haus: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!