Muzeum slivovice R. Jelínek, Praha 1 - přidat akci

Muzeum slivovice R. Jelínek

Praha 1, U Lužického semináře 116

Není tu akce, kterou Muzeum slivovice R. Jelínek pořádá? Přidej ji

V Muzeu slivovice v samém srdci Prahy máte jedinečnou příležitost odhalit příběh tohoto národního nápoje. Těšit se můžete na zajímavé projekce, reálné exponáty i na exkluzivní 5D show s virtuální realitou. Průchod expozicí je rozčleněn do čtyř částí. První zastavení je věnováno historii páleničářství ve Vizovicích na Valašsku a osudů místních páleničářských rodin.

Setkáte se zde s Rudolfem Jelínkem a jeho manželkou Irenou, dozvíte se, čím vším si podnik za léta své existence prošel. Ústřední multiprojekce, která vás provede časem od roku 1585 až do současnosti, je velmi emotivní. Příběhy palíren jsou zasazeny do světového i republikového dění! Zavzpomíná si opravdu každý. Jakmile se za vámi zavřou historická vrata, obklopí vás valašské kopečky a louky. Motivem druhého zastavení je krajina, sady, trnky … Dvanáctimetrová projekce vás přímo pohltí. Ucítíte jarní vánek i teplo letních dnů. Třetí dveře vedou do virtuálního světa. Zde se na pět minut skutečně stanete švestkou. Budete se natřepávat na traktoru, stoupat destilační kolonou nebo zrát v dubovém sudu. V poslední části si budete připadat, jako byste se přenesli do výrobních prostor likérky - kvašení, destilace, zrání, stáčecí linka. Dozvíte se také o kosher výrobcích, v kvízech můžete otestovat své znalosti a na závěr si můžete vyrobit vlastní etiketu. Tu vám v prodejně vytisknou a nalepí na vybranou láhev.

Tím ale exkurze nekončí. Bez ochutnávky by to nebylo ono. Součástí prohlídky je ochutnávka tří ovocných pálenek a tří typických valašských jednohubek. Nezapomněli ale i na mladší ročníky a řidiče. Ti si mohou na baru pochutnat na švestkové limonádě


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?


Muzeum slivovice R. Jelínek a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Štítky

Muzeum slivovice R. Jelínek: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Savoy Praha 5 (1 000 m)
Café Louvre Praha 1 (1 060 m)