Horská synagoga Hartmanice

Hartmanice, Hartmanice 42 01

Není tu akce, kterou Horská synagoga Hartmanice pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.hartmanice.cz

Muzeum, které se nachází v unikátních prostorách zrekonstruované horské synagogy z 19. století, nejvýše položené v Čechách. Nabízí několik výstavních celků, přibližujících život Čechů, Židů a Němců na Šumavě.

V hlavním sále se hned v úvodní části prohlídky můžete podívat na krátký film, který vás seznámí s historií a rekonstrukcí synagogy. Pak si zde prohlédnete maketu synagogy s popisem, jak která část kdysi fungovala, dále židovský svatostánek (aron-ha-kodeš) z již neexistující pardubické synagogy, velkoplošné fotografie šumavských vesnice zlikvidovaných po roce 1948, a další zajímavosti.

Na galerii, která byla dříve vyhrazena pro ženy, najdete expozici zaměřenou ke spolužití Čechů, Židů a Němců na Šumavě a zajímavé audionahrávky doplňující jednotlivé události a osudy lidí spjatých s Hartmanicemi. V podkroví si můžete prohlédnout Šumavu na starých fotografiích a také originální fragmenty z původní budovy.

V synagoze probíhají koncerty, přednášky, divadelní představení i besedy s pamětníky. Pro školy jsou připraveny speciální jedno či vícedenní projekty. V létě je otevřeno denně kromě pondělí, v zimě je provoz omezen.



Horská synagoga Hartmanice a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Horská synagoga Hartmanice: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!