Jezero Barbora, Oldřichov Jeníkov

Jezero Barbora

Oldřichov Jeníkov, 17

Není tu akce, kterou Jezero Barbora pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyotahlahol
  • Ohodnoť místo

Přírodní koupaliště Barbora leží v blízkosti měst Teplice a Duchcov. Vodní plocha jezera, které vzniklo v rámci hydrorekultivací zbytkové jámy povrchového dolu Barbora, má rozlohu 65 ha a hloubka vody dosahuje místy až 40 m. Díky této hloubce je samočisticí schopnost vodní plochy tak velká, že nehrozí výskyt sinic. Pro vynikající kvalitu vody a její průhlednost je vodní nádrž využívána pro výcvik sportovních potápěčů, k jízdám na plachetnicích a k windsurfingu. Může se zde plavat, potápět se, surfovat nebo plachtit. Vypůjčit si zde můžete také kajaky, hrát míčové hry na plážovém hřišti. Své místo tu mají i příznivci nudistiky.

Na Barboře se můžete koupat na dvou písčitých plážích – hlavní a Australské. Na hlavní pláži u obce Jeníkov, která je celoročně udržovaná najdete sociální zařízení, převlékárny a stanici první pomoci s profesionální zdravotní službou. Nechybí zde ani stánky s občerstvením a plážový bar.

Přírodní koupaliště, jezero Barbora, je otevřeno od 8:00 do 19:00 hodin každý den. Za rodinné vstupné zaplatíte 50 Kč (1 rodič + 2 děti do 15 let) a po 17. hodině platí snížené vstupné.

Parkovné je v sezoně zpoplatněno.

K vodní nádrži Barbora jezdí v létě speciální rekreační spoje linky č. 143 z Benešova náměstí v Teplicích. Na rekreačních spojích platí normální tarifní podmínky MHD Teplice. Linka je v provozu od posledního července do začátku září.

Přírodní koupaliště Barbora se řadí mezi nejlepší přírodní koupaliště v České republice. Neváhejte přírodní koupání spojit s výletem v blízkém městě nebo vyražte za zajímavou památkou, jejichž přehled najdete níže v sekci Obce v okolí.

Foto: Pavel Vondra, CC BY-SA 4.0



Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Jezero Barbora: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!