Hora Kleť, Křemže

Hora Kleť

Křemže, Kleť

1
Není tu akce, kterou Hora Kleť pořádá? Přidej ji
  • Byli tady (1)
  • Ohodnoť místo

Na vrcholu Kleti si můžete užít výhled z nejstarší kamenné rozhledny v Čechách, pokud budete mít štěstí, můžete dohlédnout až na rakouské Alpy. Dalším nej na vrcholu Kleti je nejvýše položená hvězdárna. Do této světoznámé observatoře, zabývající se výzkumem planetek a komet můžete zajít na prohlídku. Po výstupu na horu Kleť nebo před sjezdem dolů se můžete občerstvit v Tereziině chatě. Při cestě dolů, 570 metrů severozápadním směrem od vrcholu Kleti, se „koloběžkářům“ nabízí zastávka u Žebříkového kamene (10 metrů vysoký granulitový výchoz, jehož puklinový systém připomíná žebřík, podle kterého je skála pojmenovaná).

Horu Kleť, nejvyšší horu Blanského lesa s televizním vysílačem, zná v Jižních Čechách snad každý.  Ne všichni ale ví, že z této hory nemusí po svých, ale mohou sjet dolů na koloběžce. Je už na vás, jestli hledáte celodenní rodinný výlet nebo dvouhodinový adrenalinový zážitek.

Na koloběžce můžete sjet dolů z Kleti třemi trasami. Nejoblíbenější trasa je do historického Českého Krumlova, další končí v krásné obci Zlatá Koruna (známé svým klášterem) a poslední trasa vede do Krásetína, k parkovišti s nástupním stanovištěm jednosedačkové lanovky. Na Kleti u startu vám bude zapůjčena koloběžka, ochranná přilba a dostanete instruktáž a mapu.

Všechny trasy mají přes 11 kilometrů a vedou přes krásnou přírodu CHKO Blanský les. Největší převýšení (jede se nejvíce z kopce) a asfaltové cesty mají trasy s cílovou stanicí v Českém Krumlově a Zlaté Koruně. Do Krásetína je cesta pro koloběžky z větší části asfaltová a částečně zpevněná lesní cesta, kde je mírné stoupání a nutnost více se odrážet. Záleží na vás, jestli sjezd pojmete jako adrenalinový zážitek nebo výlet krajinou.



Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Hora Kleť: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!