Není tu akce, kterou Zoologická a botanická zahrada města Plzně pořádá? Přidej ji
  • Aktuální program
  • Byli tadyAndrea Morkusová
  • Ohodnoť místo
  • www.zooplzen.cz

Nejzápadnější zoologickou zahradu v České republice naleznete v Plzni. Vznikla již v roce 1926 v městské části Doudlevce a v dnešním jednadvacetihektarovém areálu na Lochotíně působí od roku 1963.

Zoo je zároveň sloučena v celek s botanickou zahradou a v centru města má detašovanou expozici AKVA-TERA.

Mezi speciality plzeňské zoo patří chov zvířat v přirozených podmínkách. Nové expozice tvoří výseky celých biotopů s charakteristickými druhy rostlin a živočichů. Velmi často tak nežije ve výběhu jedno zvíře nebo jediný druh, ale několik druhů najednou.

V zoo naleznete nejrozsáhlejší tuzemský výběh hnědých medvědů s velkou tlupou nebo velkou skupinu šimpanzů. Od roku 1996 přibyla k původním expozicím (tropický pavilon, sukulentní skleník) řada dalších pavilonů jako je Tajemný svět africké noci či Madagaskar. Zcela nově vznikl Dům afrických kopytníků, oživen byl unikátní rozsáhlý statek z 19. století Lüftnerka.

Naleznete zde i japonskou zahradu Šówa-en, expozice Česká řeka a Sonorské pouště, Africkou a asijskou expozici, Svět v podzemí přestavěný z válečného krytu, muzejní expozici Past na rovníku s poctou cestovatelské dvojici Zikmund a Hanzelka či skleník Mediteraneum a pavilon Amazonie. 

Zoo pořádá i doprovodný program ve formě komentovaných krmení nebo sokolnických ukázek.  Nechybí zde ani možnost občerstvení.

Otevřeno je celoročně.

Foto: archiv Zoo Plzeň



Zoologická a botanická zahrada města Plzně - program na prosinec

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.


Zoologická a botanická zahrada města Plzně: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!