Skiareál Monínec, Sedlec-Prčice

Skiareál Monínec

Sedlec-Prčice, skiareál

Není tu akce, kterou Skiareál Monínec pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyAndrea Morkusová
  • Ohodnoť místo
  • zima.moninec.cz

Skiareál Monínec najdete na Javorové skále zhruba 80 km jižně od centra Prahy na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje nedaleko města Sedlec-Prčice.

Díky své poloze v srdci České Sibiře a kombinaci zdejšího mikroklimatu, severní stráně a nadmořské výšky tvoří Monínec přírodní ledovec, který společně s unikátním systémem zasněžování dovoluje brzké zahájení lyžařské sezóny a její každoroční pozdní konec.

Pro lyžaře i snowboardisty je zde připraveno několik sjezdovek. Na vrchol 1,2 km dlouhé Velké sjezdovky vás vyveze čtyřsedačková lanovka, v její horní části funguje i 600 metrů dlouhý vlek kotva. Velká sjezdovka je osvětlena a každý den od 18:00 do 21:00 hodin nabízí večerní lyžování.

Začínajícím lyžařům a dětem slouží Hotelová sjezdovka s vlekem poma dlouhá 170 metrů, kde nechybí ani skipark. 

Druhý skipark umístěný po levé straně od lanové dráhy se 100 metrovým pohyblivým kobercem a 200 metrů dlouhým vlekem poma je určen pro výuku dospělých i dětí lyžařskou školou Monínec.

Nechybí lyžařská škola, půjčovny vybavení a občerstvení.

Kromě sjezdového lyžování zde najdete i další zimní atrakce jako snowtubing či možnost sáňkování a bobování. V okolí Monínce jsou pravidelně udržované a dobře značené běžkařské trasy v délce zhruba 54 kilometrů.

Foto: archiv skiareálu Monínec



Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Skiareál Monínec: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!