Telegraph, Olomouc - program na květen

Telegraph

Olomouc, Jungmannova 3

1
Není tu akce, kterou Telegraph pořádá? Přidej ji

Projekt Telegraph v Olomouci je živé a poutavé místo nejen pro Olomoučany, ale pro mnohem širší okruh lidí. V budově Telegraphu vedle sebe naleznete nekomerční galerii současného umění (Telegraph Gallery), rezidenční umělecký ateliér, coworkingový prostor (Telegraph Hub), moderní kavárnu (Telegraph Cafe), workshopové místnosti a specifický prostor Telegraph Lounge. V netradičním domě a novém pojetí, které akcentuje silné stránky budovy, se setkáte s týmem otevřených lidí, kteří mají za cíl hledat řešení, jak lze věci realizovat, nikoli proč by to nemělo jít.

Budova, v níž Telegraph sídlí, byla postavena v roce 1908. Původně se jednalo o továrnu na telefony a telegrafy. Pro Telegraph je důležitá jeho poloha v těsné blízkosti hlavního vlakového nádraží. Olomouc je totiž městem ležícím na nejvytíženější vlakové trati v Česku, což rovněž hrálo svou roli při úvahách o umístění projektu. 

Prostor galerie se nachází v přízemí a zabírá okolo 350 metrů čtverečních, instalační výška je 410 cm. Výstavní program galerie je zaměřen především na umění posledních tří dekád. Jde zejména o výstavní projekty současných autorů, jak českých, tak zahraničních. Ročně je uspořádáno šest výstav, z toho jedna je vždy zaměřena na uměleckou sbírku majitele budovy Roberta Runtáka. Galerie rovněž organizuje rezidenční pobyty pro umělce. Rezidenční ateliér se nachází ve 3. NP a sousedí s malým bytem, kde bude umělec po dobu rezidence ubytován.

Rezidenční pobyty jsou realizovány v délce 4-12 týdnů. Ve 2. NP se nachází coworking Telegraph Hub, který poskytuje různé stupně členství a využití sdíleného prostoru pro začínající podnikatele, korporátní zaměstnance, designéry, programátory, marketingové specialisty a další. Telegraph Hub nabízí místo, které slouží jak začínajícím tvůrčím a kreativním lidem napříč širokou škálou odvětví, tak již zavedeným podnikatelům. Ve 3.NP se nacházet prostorná kavárna Telegraph Cafe, jejíž součástí je i krásné venkovní posezení. Kromě skvělé kávy, snídaňového menu, domácích sendvičů a sladkých dobrot je možné si během dne dopřát i polévku nebo lehčí oběd. Na kavárnu navazují prostory pro pořádání workshopů či přednášek, přičemž je možné vše funkčně propojit dle potřeby. Tohle místo tak slouží jako otevřená platforma pro celou řadu projektů a organizací, ale i místo kde si můžete posedet s přáteli, rodinou nebo obchodními partnery.

V přistavovaném 4. NP se nachází privátní prostor zasvěcený světu umění Telegraph Lounge, který lze užívat pro účely ubytování nebo pořádaní speciálních eventů. Součástí Telegraph Lounge je i terasa a střešní zahrada.



Telegraph - program na květen

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Telegraph: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!