Není tu akce, kterou Poutní cesta Blaník-Říp pořádá? Přidej ji
  • Byli tady (1)Tatarka
  • Ohodnoť místo
  • www.cestaceska.cz

Cesta Česka, spolek věnující se české tradici, ve spolupráci s Klubem českých turistů (KČT) představil Poutní cestu Blaník – Říp. Cesta byla slavnostně otevřena v neděli 13. října 2019 v prostorách bývalého refektáře Sázavského kláštera.

Trasa propojuje dva bájné a historicky důležité vrcholy v České republice, je rozdělena do sedmi etap a měří necelých 190 kilometrů. Putování začíná v obci Louňovice pod Blaníkem, pokračuje převážně po vyznačených turistických cestách a končí na hoře Říp pod rotundou svatého Jiří. Závěrečná část trasy vede z obce Ctiněves, kudy vedla též cesta praotce Čecha a kde se již každoročně koná Pouť Českého Anděla.

"Jedna z myšlenek, stojících za realizací Poutní cesty Blaník-Říp byla, abychom nemuseli putovat do dalekých zemí, a krásu putování mohli prožít i u nás. Abychom mohli procítit klid, když tiše kráčíme krajinou, když se ladíme na její tvary – nebo chcete-li – na její terén. Odpočinout si, když procházíme přes louky a lesy, jdeme podél řek a potoků a slyšíme jejich bublavý zpěv, ale také si všímat, jak se chováme ke krajině, když kráčíme silnicemi a procházíme vesnicemi a městy, které jsme tu vybudovali, a o které se staráme. Česko je zkrátka náš domov a pěším putováním jej můžeme lépe poznávat, stejně jako sami sebe v rytmu vlastní chůze."


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?



Poutní cesta Blaník-Říp: hodnocení ostatních

(1 hodnocení) A jak hodnotíš toto místo ty?