Není tu akce, kterou Galerie Holandský dům pořádá? Přidej ji
  • Byli tadykristyna.ctvrtlikova
  • Ohodnoť místo

Komorní galerie se nachází v přízemí domu v Holandské ulici č. 118 (ve dvou horních patrech sídlí vedení MKC Beroun a produkční i programoví pracovníci). Je součástí nové zástavby, kterou realizovala holandská firma Bouwfonds.

Za to, že město umožnilo stavět na těchto pozemcích, dostalo darem uvedenou nemovitost. Na jejím provozu se do roku 2011 podílel holandský Rijswijk, který je více než dvacet let partnerským městem Berouna. Výstavba této čtvrti byla dokončena na podzim 2001.

Hned v srpnu 2002 se bohužel i tudy prohnala ničivá povodeň, první výstava se tak v galerii konala až v listopadu toho roku. Byla o světoznámé pěvkyni Jarmile Novotné – podařilo se zapůjčit nejen fotografie, ale i některé osobní listiny této legendy.

Výstavní síň slouží i nadále převážně k výstavám fotografií, v roce 2010 zde byly ale v rámci výstavy k 745. výročí první písemné zmínky o městě vystaveny i exponáty Muzea Českého krasu v Berouně, v roce 2013 to byly originály secesních plakátů z přelomu 19. a 20. století, v roce 2015 zaujaly návštěvníky galerie fotografie Sbírky Scheufler z císařských manévrů z téhož období…



Galerie Holandský dům - program na říjen

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Galerie Holandský dům: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!