Galerie u zřícené lávky, Praha 7

Galerie u zřícené lávky

Praha 7, Povltavská 21/42

1
Není tu akce, kterou Galerie u zřícené lávky pořádá? Přidej ji
  • Byli tady (1)kristyna.ctvrtlikova
  • Ohodnoť místo
Když se dne 28. října roku 2001 sešla skupina trojských občanů a jejich přátel, aby v Domě spokojeného stáří zahájili výstavu fotografií, asi nikdo z nich nevěřil, že se myšlenka na provozování trvalé trojské galerie ujme.
 
Startovní nápad pochází od tehdejšího starosty Oldřicha Adámka. Rozvíjel se pak přes fotografa doc. Jaroslava Rajzíka až po ustavení umělecké rady galerie. První výstavu koncipoval právě J. Rajzík jako dvojí fotografickou reflexi trojské krajinné lokality. Kromě svých vlastních prací nainstaloval i panoramata Josefa Sudka. Tím byl vlastně maně stanoven profesionální horizont této galerie. Městská část Troja tak vytvořila regionální jeviště živé výtvarné kultury, pro které Umělecká rada galerie volně sestavená z několika trojských výtvarníků, stanovila jakýsi ideový profil. Program galerie se nijak názorově, věkově ani jinak nevymezuje a je otevřen jak studentům výtvarných škol, tak renomovaným tvůrcům. Základním kritériem však je vždy profesionální úroveň.
 
Komorní prostor galerie tedy každé dva měsíce ovládne nějaká nová umělecká poetika z dílny umělců jmen známých i méně známých, vystavovali zde např. Stanislav Holý, Jiří Volf, Pavel Dias,Václav Sivko, Jan Hendrych, Jan Hlavatý, Jaroslava Hussarová, Vojtěch Pařík, JanKavan, Alena Bílková,Pavel Vácha,Vladimír Lutterer, Martina Riedlbauchová a další.
 
Nutno ještě dodat, že galerie se původně jmenovala Galerie u lávky na znamení své geografické polohy poblíž trojské lávky, která se nám bohužel v prosinci roku 2017 zřítila, jak ukazuje úvodní foto ze zdroje ČTK. Jan Kavan proto aktuálně galerii přejmenoval.


Galerie u zřícené lávky a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Galerie u zřícené lávky: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Pentahotel Prague Praha 8 (3.5 km)
Café Louvre Praha 1 (3.8 km)