Není tu akce, kterou Muzeum Boskovicka: Hradní rezidence pořádá? Přidej ji
  • Byli tadykristyna.ctvrtlikova
  • Ohodnoť místo
  • www.muzeum-boskovicka.cz

Expozice se nachází v budově hraběcí rezidence z první třetiny 18. století. Prostorové řešení expozice zdůrazňuje původní dispoziční formy památkově chráněné stavby. V pěti výstavních a dvou prezentačních sálech se návštěvníci seznámí s přírodními poměry, dějinami města Boskovice a regionu Boskovicko od pravěku do současnosti. Expozice představuje nejnovější poznatky z přírodních oborů, archeologie, historie středověku, novověku i moderních dějin.

Z dokladů a nálezů zaujmou: ukázky druhohorních vymřelých obojživelníků - krytolebců, jedinečný soubor keltských nálezů z Hradiska u Protivanova, středověký meč z doby Jana Lucemburského, současný velkoplošný vyřezávaný model města dle nejstaršího vyobrazení z roku 1730, maketa Boskovické bible či fragmenty více než čtyři metry dlouhého unikátního renesančního praporu.

Součástí expozice je sedm kreativních programů určených různým skupinám návštěvníků od nejmenších dětí po zdravotně hendikepované, či turisticky zaměřené návštěvníky. Zájemci všech věkových kategorií si budou moci vyzkoušet například tkaní vlněného vlákna, tvarování keramických předmětů v pravěku, písařské techniky středověku, nebo ruční výrobu fotoalba první třetiny 20. století.



Muzeum Boskovicka: Hradní rezidence - program na září

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Muzeum Boskovicka: Hradní rezidence: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!