Arcidiecézní muzeum, Olomouc

Arcidiecézní muzeum

Olomouc, Václavské náměstí 3

Není tu akce, kterou Arcidiecézní muzeum pořádá? Přidej ji

Arcidiecézní muzeum je součástí Muzea umění v Olomouci. Nachází se na Václavském náměstí v bezprostřední blízkosti dominanty hanácké metropole – monumentálního Dómu. Muzeum se nachází v bývalé rezidenci olomouckých kapitulních děkanů a dalších přičleněných budovách, ve kterých se v současnosti nachází kromě muzea také kavárna.

Součástí muzejní prohlídkové trasy je také románský biskupský palác a kaple sv. Barbory. Stálá expozice muzea informuje návštěvníky o duchovní kultuře olomoucké arcidiecéze. V obrazárně jsou ke zhlédnutí významná malířská díla, která byla shromažďována olomouckými biskupy od 16. století. Muzeum obsahuje také koncertní sál Mozarteum. Ten byl pojmenován na památku návštěvy slavného hudebního skladatele Wolfganga Amadea Mozarta.

Muzeum je otevřeno denně mimo pondělí od 10:00 do 18:00. Poslední vstup je návštěvníkům umožněn v 17:30. Každou neděli je pro zájemce vstup volný. Totéž platí také o každé první středě v měsíci, kdy je dokonce otevřeno až do 20:00. V jiné dny činní základní vstupné 70 korun, snížené 35 korun. 



Arcidiecézní muzeum a okolí - aktuální program a vstupenky

Další akce v okolí Cyklotrasy v okolí
vytisknout

Arcidiecézní muzeum na fotkách...

Máš lepší fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Arcidiecézní muzeum: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!