Svatá Hora, Příbram - program na říjen

Svatá Hora

Příbram, Svatá Hora 591

1
Není tu akce, kterou Svatá Hora pořádá? Přidej ji

Svatá Hora je významné mariánské poutní místo vystavěné v letech 1659-1670 podle plánů italského architekta Carla Luraga. V roce 2015 prošel areál rozsáhlou rekonstrukcí. Díky rekonstrukci jsme rozšířili nabídku komentovaných prohlídkových okruhů:

  • areál s průvodcem
    Podíváte se do 4 rohových kaplí, krápníkové kaple, baziliky a poslechnete si výklad k historii Svaté Hory a k některým obrazům v ambitech.
  • zvonice
    Podíváte se přímo k jednotlivým zvonům ve svatohorské zvonici. Dozvíte se jejich historii, v jakém tónu jsou laděné, jejich hmotnost a další zajímavosti.
  • sklepení
    Navštívíte nově zrekonstruované svatohorské sklepení, dozvíte se, jak jezuité plánovali stavbu rezidence a zjistíte, k čemu se používaly jednotlivé místnosti.
  • muzeum (bez průvodce)
    Celou expozicí Vás provede časová osa, prohlédnete si šatičky Panny Marie Svatohorské, zhlédnete prezentace a animované filmy z dějin Svaté Hory. Do konce roku 2018 je součástí expozice výstava Požár Svaté Hory a její rekonstrukce.
  • areál s krátkým varhanním koncertem
    Klasickou prohlídku areálu s průvodcem je možno zakončit i krátkým varhanním koncertem.

V bazilice se pravidelně konají bohoslužby, křtiny a svatby. Nabízíme také duchovní cvičení a ubytování v Exercičním domě. Také je možné pronajmutí nově zrekonstruovaných sklepních prostor a barokního refektáře. Více informací na e-mailu jechortova@svata-hora.cz



Svatá Hora - program na říjen

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.


Štítky

Svatá Hora: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!