Zámek Opočno, Opočno - program na prosinec

Zámek Opočno

Opočno, Trčkovo náměstí 1

1
Není tu akce, kterou Zámek Opočno pořádá? Přidej ji
  • Aktuální program
  • Byli tady (1)Tatarka
  • Ohodnoť místo
  • www.zamek-opocno.cz

Zámek Opočno, architektonický klenot východních Čech, má kořeny sahající až do roku 1068, kdy je poprvé zmiňován v Kosmově kronice. Původně zde stálo hradiště, následně se proměnilo ve strážní gotický hrad. Avšak nejvýznamnější éru zažil Opočno v době renesance pod vedením Viléma Trčky z Lípy, který byl silně ovlivněn italskou renesancí a započal s přestavbou na renesanční areál v roce 1560.

Vilémův zámek Opočno zdobí renesanční arkády a je doplněn letohrádkem a míčovnou. Taktéž byl upraven místní kostel. Po vyhasnutí rodu Trčků z Lípy během třicetileté války získal majetek Rudolf Colloredo, polní maršál a člen italské rodiny, která později přijala jméno Colloredo-Mannsfeld. Rodina vlastnila zámek téměř 300 let a prováděla další úpravy, včetně zřízení anglického parku s cennými dřevinami, vodopády a pavilony.

V první polovině 20. století byl zámek Opočno transformován na pohodlné rodinné sídlo, známé pro své honosné obory a anglický park. Rodina Colloredo-Mannsfeld se rozhodla shromáždit zde rozsáhlé sbírky umění, zahrnující italskou a neapolskou barokní malbu, zbrojnici s více než 2 500 kusy zbraní, stejně jako kolekce artefaktů afrických a severoamerických kultur. Dnes jsou tyto unikátní sbírky přístupné veřejnosti prostřednictvím dvou prohlídkových tras, které zámek nabízí.

FOTO: Oficiální web zámku



Zámek Opočno - program na prosinec

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.


Štítky

Zámek Opočno: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!